ŽUPANIJSKE CESTE: U tri dana zabilježeno čak pet naleta vozila na divljač

Na području PU primorsko-goranske u posljednja tri dana, od 3. do 6. listopada, evidentirano je pet naleta vozila na divljač.

Na području Vrbovskog jučer ujutro medvjed je udario u Alfa Romeo kojim je upravljao 37-godišnjak, a na Gornjem Jelenju iz smjera Kikovice 38-godišnji vozač teretnog vozila VW Crafter sudario se s jelenom.  Nakon udara, medvjed i jelen pobjegli su u šumu.

Slično se dogodilo i u subotu 3. listopada u Klani, Matuljima i Kraljevici. Ondje je srneća divljač pretrčavala cestu i naletjela na osobna vozila. Na žalost, nalet jeza divljač  bio koban, uginula su na mjestu događaja te su brigu o njima preuzeli lovnici nadležnih lovišta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, posebno u jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Još jedno upozorenje vozačima – ako se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozači vozili nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari