ŽUPANIJSKE CESTE: U tri dana zabilježeno čak pet naleta vozila na divljač

Na području PU primorsko-goranske u posljednja tri dana, od 3. do 6. listopada, evidentirano je pet naleta vozila na divljač.

Na području Vrbovskog jučer ujutro medvjed je udario u Alfa Romeo kojim je upravljao 37-godišnjak, a na Gornjem Jelenju iz smjera Kikovice 38-godišnji vozač teretnog vozila VW Crafter sudario se s jelenom.  Nakon udara, medvjed i jelen pobjegli su u šumu.

Slično se dogodilo i u subotu 3. listopada u Klani, Matuljima i Kraljevici. Ondje je srneća divljač pretrčavala cestu i naletjela na osobna vozila. Na žalost, nalet jeza divljač  bio koban, uginula su na mjestu događaja te su brigu o njima preuzeli lovnici nadležnih lovišta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, posebno u jutarnjim i kasnim večernjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.

Još jedno upozorenje vozačima – ako se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozači vozili nepropisnom ili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views