MRTVA TRKA

Ekskluzivno donosimo rezultate istraživanja preferencija za VII. izbornu jedinicu

RTL u suradnji s agencijom Promocija plus ekskluzivno donosi rezultate istraživanja političkih preferencija po izbornim jedinicama. Od prve četiri izborne jedinice koje su večeras objavljene, nama je najinteresantnija sedma izborna jedinica jer obuhvaća dobar dio Primorsko-goranske županije i to cijeli Gorski kotar, Novi Vinodolski, Klanu, Viškovo, Kastav, Čavle, Jelenje i Bakar. Zovu je i “Čudnovati kljunaš” jer se proteže preko Karlovca sve do juga Zagreba, odnosno do Novog Zagreba i Jaruna.

U sedmoj izbornoj jedinici; napeto kao i prije četiri godine; Restart koalicija prvi je izbor za 29,5 posto birača. Nešto manje ima HDZ (28,7%), slijede Domovinski pokret (10,7%) i Možemo! (6,6%).

Mandat bi mogli uzeti i Most (6,2%) i koalicija oko Stranke s imenom i prezimenom (3,7%). Neodlučnih je 8,4 posto, a u ovoj izbornoj jedinici za dva granična mandata bore se četiri liste.

Restart osvaja pet fiksnih mandata uz manju mogućnost za šesti granični. HDZ ima fiksnih pet. Domovinski pokret uz ovaj jedan ima veću mogućnost za još jedan mandat.

Lijevo-zelena koalicija osvaja fiksno jedan. Most je bliži graničnom mandatu, a koalicija oko Stranke s imenom i prezimenom dalja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari