U SVOM STILU

Hrvoje Burić najavio samostalan izlazak na parlamentarne izbore i osvajanje čak dva mandata!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Nezavisne liste Bura Hrvoje Burić najavio je u četvrtak samostalni izlazak te stranke na parlamentarne izbore u 8. izbornoj jedinici pod sloganom “Volim Hrvatsku”

Poručio je i kako im je cilj osvajanje dva saborska mandata. – javlja Radio Rijeka.

Nositelj liste bit će Hrvoje Burić, a o cijeloj listi će, prema Statutu, odlučiti Glavni odbor stranke. “Naš cilj je osvojiti dva mandata, koji će poslije biti odskočna daska da promijenimo nesposobnu vlast u Rijeci”, kazao je Burić na konferenciji za novinare.

Postoje građani Rijeke i Istre koji vole Hrvatsku

Naveo je kako se: “često govori da Rijeka nije hrvatski grad”, te da upravo iz Rijeke žele poručiti kako postoje građani Rijeke i Istre koji vole Hrvatsku i koji su spremni sve učiniti za dobrobit svog kraja i domovine.

Naglasio je kako je Bura najspremnija za izbore na koje idu pod sloganom “Volim Hrvatsku” te da će najautentičnije predstavljati građane Rijeke i Istre.

Smatra da saborski zastupnici drugih stranaka, poglavito HDZ-a i SDP-a, ne postaju glasnogovornici birača koji su ih birali, nego glasnogovornici predsjednika stranaka i politike koju provode. ” Dovoljno je samo spomenuti nekoliko saborskih zastupnika SDP-a, Željka Jovanovića i druge, koji nisu ništa učinili za Rijeku, riječki kraj i Istru, a mi ćemo se upravo boriti za Riječane i za Istrijane.”

Objašnjavajući zašto će Bura samostalno izaći na izbore, Burić je rekao kako u toj stranci smatraju da “je prevara birača ići s nekim u koaliciju i poslije promijeniti političku ideologiju na temelju koje si ušao u sabor.” Nastavio je da je “primjer toga HNS, koji je pretrčao HDZ-u i davao mu cijelo vrijeme saborsku podršku i imao aktivnu ulogu putem svojih ministara i tajnika”, te da je “suprotnost u Rijeci, gdje je SDP u koaliciji s HNS-om i time se pokazuje sav oportunizam političke scene u Hrvatskoj.”

Burić je rekao da će u programu Bure, među ostalim, biti uklanjanje rafinerije s Mlake u Rijeci, kako bi se dobio koristan prostor te da će tražiti da termoelektrana u Urinju postane plinska elektrana, kako bi se konačno stavila u funkciju, a Rijeka i Hrvatska dobile izvoznika električne energije.

Istranima je poručio da će sada imati prvi puta priliku glasati za drugu regionalnu stranku, a ne samo za IDS. “Ako nisu zadovoljni HDZ-om, SDP-om ili IDS-im, sada će moći glasati za Nezavisnu listu Buru kao regionalnu stranku,” rekao je Burić za Radio Rijeku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari