MORAO JE DOĆI

Andrej Plenković iznenada posjetio Rijeku: Ivona Milinović neće biti na listi HDZ-a

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Iako službena kampanja počinje tek 18. lipnja, ona neslužbena traje već danima

I HDZ-ovci i SDP-ovci krenuli su po Hrvatskoj, a njihovi izborni programi, iako još nisu službeno objavljeni, imaju dodirnih točaka. I jedni i drugi potvrđuju da bi smanjivali broj općina, ali županije ni jedni ni drugi nemaju namjeru dirati.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković je prvi dio dana bio u Zagrebu, a poslijepodne je u Rijeci najprije kao premijer a onda i kao predsjednik stranke boravio na sjednici županijskog odbora HDZ-a.

Iznenadni dolazak u Rijeku najvjerojatnije je povezan s dubokom podijeljenošću u riječkom i županijskom HDZ-u.

Naime, nakon što je riječki HDZ prije par mjeseci predložio izbacivanje Ivone Milinović iz stranke, ista je ta organizacija prije dva dana kandidirala istu tu Ivonu Milinović za HDZ-ovu listu za Sabor.

Odgovarajući na pitanje kako je to moguće, Oleg Butković poručio je da će zastupati stav da svi oni protiv kojih su pokrenuti postupci ne mogu biti na listi. “Predsjedništvo stranke i Nacionalni odbor donose konačnu odluku o listama”, izjavio je Butković za Novi list.

Želim da se ovakvi brodovi grade u riječkom brodogradilištu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u pratnji ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i ministra turizma Garija Cappellija, obišao je polarni kruzer Scenic Eclipse, najbolji luksuzni brod na svijetu prema ocjeni kritičara prošle godine, a izgrađen u Uljaniku. Luksuzno plovilo s čak 6 zvjezdica, u vlasništvu australske Scenic grupe, u riječku je luku uplovio ovog mjeseca, gdje će ostati sve dok se situacija s koronavirusom ne smiri.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“Tražit ćemo rješenja koja će omogućiti nastavak hrvatske brodogradnje jer je zaista bilo fascinantno vidjeti da je u onako teškim okolnostima jedan ovakav brod izgrađen u Uljaniku. Mnogi od zaposlenika brodogradilišta pridonijeli su izgradnji ovog broda, premda je on završen jednim nevjerojatnim osobnim angažmanom samog naručitelja. Cijela ideja je da se krene s daljnjim investicijama, ovaj put u 3. maju, te da se ovakvi brodovi, koji su, prema riječima kapetana, najbolje što postoji trenutačno kada je riječ o polarnim kruzerima, grade u riječkom brodogradilištu u budućnosti“, istaknuo je premijer Plenković, ustvrdivši kako su “namjere Scenic grupe i dalje vrlo čvrste i traži se rješenje kako da ti procesi na pravi način idu dalje” – izjavio je Plenković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari