LOV NA SABORSKE FOTELJE

Kajin u MOST-u? Nakon što su MOST danas napustila još dva istaknuta člana, Grmoja požurio s objavom

Photo: Facebook/PIXSELL

Turbulentan dan za MOST

Nakon što je MOST danas najprije napustio bivši ministar Slaven Dobrović, napustilo ga je još dvoje članova užeg vodstva stranke. Radi se o Ružici Vukovac i Vladi Mariću. – doznaje Index.

Očito pritisnut lošim vijestima, kako bi umirio članstvo, Nikola Grmoja požurio je s objavom na svome Facebook profilu kako se u MOST-u očekuju “kapitalci”, odnosno “nova” imena koja su već poznata javnosti.

“Most od sutra počinje predstavljati pojačanja i imena na koja računa na ovim izborima. Pristupaju nam novi i mladi ljudi ali i kapitalci već poznati na javnoj sceni! Od sutra ništa više neće biti isto”, napisao je Grmoja na Fejsu.

Jedno od u kuloarima spominjanih imena ovih dana bilo je ime bivšeg IDS-ovog saborskog zastupnika Damira Kajina. Kajin je od odlaska iz IDS-a imao nekoliko neuspješnih pokušaja povratka u Sabor. Pokušao je 2015. čak i s Bandićem, u koaliciji rada i solidarnosti.

Izlazak na izbore s MOST-om vratio bi ga na političku scenu uoči lokalnih izbora koji će se održati za godinu dana.

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Ipak, više nego li je MOST potreban Kajinu, MOST-u je potreban netko kao Kajin.

Svoje najveće uspjehe ta je stranka ostvarivala dok se mislilo da je to stranka centra, ili još bolje, stranka koja okuplja ljude različitih ideologija. Dolazak Kajina u njihove redove mogao bi im poslužiti za privlačenje jednog dijela izgubljenih birača. MOST je kroz Marina Miletića riješio kvarnerski dio 8. izborne jedinice, a Kajin bi trebao povući istarske glasove.

Poslali smo upit Damiru Kajinu može li potvrditi ili demantirati navedeno, ali do objave ovog teksta nismo od njega dobili odgovor.

No, pred nama su ionako dani u kojima će se sve razjasniti. Očekujemo još izlazaka i ulazaka u stranke i koalicije jer sezona lova na saborske fotelje tek je počela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari