IZBORI 2020.

Na izbore idu samostalno: Unija Kvarnera predala kandidacijsku listu

Unija Kvarnera na izbore ide samostalno, “s jasnim ciljem da se glas Kvarnera i Rijeke čuje u Saboru”

Danas je čelništvo Unije Kvarnera predvođeno nositeljem liste Markom Boras Mandićem, Đaninom Sučićem i Nedom Pinezićem u Hrvatskom saboru predalo listu kandidata za VIII. izbornu jedinicu uoči nadolazećih parlamentarnih izbora.

Podsjetimo, Unija Kvarnera je do prije koji dan bila u potpisanoj predizbornoj koaliciji sa strankama Pametno i Fokus, ali se ta koalicija raspala praktički tjedan dana nakon potpisa dogovora..

Tom prigodom, vodstvo stranke ponovno se osvrnulo na važnost regionalnih projekata te ustrajnost u provedbi istih što se najbolje pokazalo uspješnom inicijativom ukidanja mostarine na Krčkom mostu. Unija Kvarnera na izbore ide samostalno, s jasnim ciljem da se glas Kvarnera i Rijeke čuje u Saboru.

“Idemo na izbore boreći se za interese građana Kvarnera, Rijeke i Istre, uvjereni da je došlo vrijeme da se građanima ponudi snažna regionalna opcija koja nije ideološki opterećena, čija je jedina ideologija jaki Kvarner i snažna Rijeka, regija novih ideja i novih pametnih tehnologija. Riječka regija, uključujući Istru, oduvijek je bila nosioc razvoja, naša obaveza je da nametnemo projekte i ideje s Kvarnera u Hrvatskom saboru. Uvjereni smo da dolazi vrijeme kada ćemo opet biti lideri razvoja Republike Hrvatske.” – izjavio je Boras Mandić.

“Decentralizacija za koju se zalaže Unija Kvarnera znači rješavanje problema bliže građanima, mi u našoj regiji živimo s različitim uvjetima razvoja naših krajeva. Uvjeti koje nam daje centralizirani sustav ne mogu riješiti probleme naših ljudi. Tražimo da se prepoznaju regionalne posebnosti, a to najbolje možemo kroz zastupnike koji neće ovisiti o stranačkim centrima moći. Unija Kvarnera nudi upravo takve kandidate, ljude dokazane kroz dosadašnji rad koji žele zastupati interese svoje regije i svojih sugrađana.” – istaknuo je Đanino Sučić

“Zastupnici Unije Kvarnera žele biti u stalnom kontaktu sa svojim biračima. Želimo zajedno s građanima raspravljati o važnim životnim pitanjima. Posebno nam je stalo da se važni zakoni iz područja turizma više ne donose bez konzultacije sa strukom, s ljudima koji žive od turizma, kojima je turizam životno opredjeljenje, životni poziv. Nepravedno i neopravdano podignute pristojbe i poreze jednostavno moramo vratiti na razinu prije najnovijih poskupljenja u 2019. godini. Dapače, ove godine se sva davanja moraju smanjiti, a mnoga otpisati. Osobito je važno to učiniti u ovo vrijeme kada je turizam suočen s velikim padom prometa uzrokovanim korona krizom. U ovoj godini davanja moraju biti u skladu s primanjima. Obiteljski mikro poduzetnici u turizmu, iznajmljivači i domaćini obiteljskog smještaja imaju svoj glas u Uniji Kvarnera.” -zaključio je Nedo Pinezić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari