SVI SMO JEDNAKI?

Plenković bi zbog ovoga mogao izgubiti izbore: bio u kontaktu sa zaraženim, a neće u samoizolaciju

Foto: HTS/Mario Ćužić

Premijer Andrej Plenković bio je u direktnom kontaktu s Novakom Đokovićem u Zadru i bez obzira na to što je srpskom tenisaču potvrđen koronavirus, prvi čovjek HDZ-a i Vlade nastavlja sa svojim aktivnostima u predizbornoj kampanji.

To ne bi bilo sporno da epidemiolozi nisu apsolutno svima koji su bili u blizini s tenisačima kojima je potvrđen virus, odnosno, tenisačima koji su bili u kontaktu sa zaraženima, odredili dva tjedna samoizolacije.

Bez obzira na to, premijer se odlučio zbog negativnog nalaza nastaviti kampanju kojom ugrožava tuđe zdravlje. Naime, kako kažu stručnjaci, negativni nalaz tek treba još jednom potvrditi. Uostalom, u samoizolaciji je i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kojem je također prvi nalaz na virus bio negativan.

Kako god, predsjednik Vlade već od sutra 24. lipnja ide na terene u Čakovec, Varaždin, Bednju, Krapinu i Zabok. Bit će u kontaktu s mnoštvom ljudi, što suradnika, što prolaznika.

A svim kritičarima, ponudio je žestok odgovor.

“Znam da oni vape za tim da njihov predsjednik ne mora doći na sučeljavanje, a pobjegao je jednom, valjda bi htjeli da kroz samoizolaciju to riješe, no taj film neće gledati. Čudi me to od liječnika, malo me iznenadilo, mislio sam da zna što su naputci i kriteriji HZJZ-a, ali neka ih gospodin Saša Srića malo bolje prouči pa će biti kredibilniji u svojim javnim nastupima”, rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari