PRIORITET - PROMETNO POVEZIVANJE

RESTART-ovci s liste za 8. izbornu obišli Liburniju: Predlažu modernizaciju ceste Opatija-Pula!

U petak su Mirela Ahmetović, Peđa Grbin, Željko Jovanović, Vojko Obersnel i Eni Šebalj, kandidati RESTART koalicije za 8. izbornu jedinicu, posjetili gradove i općine Liburnije

Posjet su započeli sa „starom damom“ turizma Opatijom, koja nažalost nije prepuna turistima radi svima poznate situacije s Covidom-19.

Uz poštivanje epidemioloških preporuka, kandidati su ipak uspjeli popričati s mještanima te iako su izbori za parlament građani su često isticali lokalne teme koje su važne za sve izbore.

„Danas smo razgovarali s građanima u Opatiji koji su izrazili želju da se više novaca uloži u luke koje su tradicionalno izuzetno važne u svakom primorskom mjestu. Programom državnih potpora za prometno povezivanje otoka i razvoj lučke infrastrukture bilo je moguće dobiti bespovratna sredstva iz EU fondova za razvoj luka na otocima i onih luka koje linijskim prometom povezuju kopno s otocima. No, ostale luke koje ne pripadaju u tu skupinu ostale su zakinute za EU sredstva, što je slučaj s opatijskom lukom. O tome treba voditi brigu, posebno s obzirom na činjenicu da Primorsko-goranska županija i ovaj kraj uplaćuju u državni proračun čak milijardu kuna više nego što se na ovo područje vraća. Naši građani jesu solidarni i nama je drago da se višak sredstava koji mi uplaćujemo raspodjeljuje na ostale, manje razvijene krajeve RH, ali moramo težiti tome da dobijemo podjednaku mogućnost natjecanja za financijska sredstva koja će omogućiti daljnji razvoj našeg kraja.“, istaknula je Mirela Ahmetović, kandidatkinja RESTART koalicije te načelnica općine Omišalj sa saborskim iskustvom jer je zamijenila Romanu Jerković koja je izabrana za EU parlament.

Nakon Opatije, kandidati RESTART koalicije krenuli su prema Lovranu i Mošćeničkoj Dragi.

Nažalost ni tu ih nije dočekao veći broj turista, ali jesu mještani koji nisu posebno zadovoljni zbog cjelokupne situacije s turizmom jer većina njih i živi od turističkih djelatnosti. Broj turista se smanjio, a broj problema je ostao isti, istaknuo je mještanin Mošćeničke Drage.

„Svaka čast Istarskom ipsilonu, ali to nije jedini način na koji ljudi Iz Istre idu na Liburniju i obrnuto. Mislim da je vrijeme da počnemo ozbiljno razmišljati da se prometnica od Opatije do Pule sredi i da počne ličiti na nešto čitavom svojom dužinom jer ovo čime se mi danas vozimo na nekim mjestima nije sigurno za ljude. Kao Istrijan koji ima obitelj i prijatelje na Liburniji, jako dobro znam zbog čega i koliko je to važno ljudima koji žive u ovim krajevima i u slijedećem sazivu Sabora ću se za to posebno zalagati.“ zaključio je Peđa Grbin, Istrijan koji je kroz svoje političko djelovanje poznat i izvan Istre i 8. izborne jedinice općenito.

Korupcija kao rak rana Hrvatskog društva česta je tema političkih rasprava i ona je jedan od glavnih razloga zašto građanke i građani sve manje vjeruju političarima. Tu temu su istaknuli i mještani Liburnije u razgovoru sa Željkom Jovanovićem koji je istaknuo

„Danas smo na Liburniji, od Opatije preko Lovrana, Mošćeničke Drage do Matulja, te moram reći da sam vrlo zadovoljan interesom građana za program RESTART koalicije, a ono što ih svih muči je korupcija. Građani ne žele da u Hrvatskoj korupcija uzima budućnost mladima i dostojanstvo starijima, i zato ih pozivam da, zbog naše reforme pravosuđa i našeg prijedloga zakona kojim ćemo oduzimati kompletnu imovinu stečenu korupcijom i kriminalnom, svakako izađu na izbore i za novi početak izaberu RESTART koaliciju.“

Kao finalno odredište svog posjeta Liburniji kandidati su u popodnevnim satima otišli u Matulje, gdje je uz ostale kandidate RESTART koalicije bila i Eni Šebalj, zamjenica načelnika Općine Matulji te kandidatkinja koja je na listi na 9. mjestu za 8. izbornu jedinicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari