MALO NADE ZA "MALE"

HRrejting: Evo kakvi bi bili rezultati u našoj, 8. izbornoj jedinici da su sada izbori!

Neodlučnih birača u ovoj je izbornoj jedinici 8,5%

Istraživanja HRejting prva je velika predizborna anketa po izbornim jedinicama koju je za HRT provela agencija Promocija plus od 14. do 22. lipnja na uzorku od 6.000 ispitanika. Maksimalna pogreška je +/- 4% po izbornoj jedinici.

Da su ovu nedjelju izbori, u Istri i Primorju za Restart koaliciju glasala bi gotovo polovica birača 8. izborne jedinice. HDZ bi dobio malo manje od 20%. I to su jedine dvije liste koje prema Hrejtingu prelaze izborni prag.

Pragu je najbliže koalicija oko Živog zida. Jednaku potporu ima i savez na platformi Možemo.

Iz igre za mandat anketa potpuno ne isključuje ni koaliciju oko Miroslava Škore, ali isključuje riječkog vjeroučitelja Marina Miletića i Damira Kajina s kojima na čelu liste Mosta, odnosno Demokrata i Laburista ne dosežu ni 3%.

Neodlučnih birača u ovoj je izbornoj jedinici 8,5%, pa bi njihovo uključivanje u izbore moglo utjecati na konačni raspored mandata koje trenutačno osvajaju samo dvije najjače opcije – i to Restart koalicija 9, a HDZ 3.

Preostala dva mandata su takozvana rubna i na njih statistička pogreška od 4% može utjecati. Mogle bi ih dosegnuti sve prikazane liste s time da su im, prema d’Hondtovoj metodi preračunavanja, bliže Restart i HDZ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari