CRKVA I POLITIKA

Svećenik se javno odredio za Škoru i naljutio župljane: ‘To je moj privatni profil i nikoga se ne tiče’

Foto: Pixsell/screenshot FaceBook

Naš župnik bi trebao sve pozvati da izađu na izbore, glasaju po svojoj savjesti, ali zadržati neutralnost

Don Drago Škarica za svoju naslovnu fotografiju na Facebooku postavio je slogan i vizuale Domovinskog pokreta što se mnogim župljanima nije svidjelo.

 

“Naš župnik bi trebao sve pozvati da izađu na izbore, glasaju po svojoj savjesti, ali zadržati neutralnost. Župa je velika i u njoj ima vjernika koji su možda i birači različitih političkih opcija, pa bi svećenik koji je i javna osoba i vodi župu trebao ostati izvan propagiranja bilo koga pojedinačno. Iako sam poznajem svećenike koji su desno orijentirani, nikada nisam vidio da je nekom palo na pamet ovako direktno zagovarati jednu opciju. On je i upozoren da to nije primjereno, ali naslovnu fotografiju nije promijenio”, objasnio je župljanin.

Zabranjeno političko djelovanje

Inače, Župu Sv. Ana u Rudešu vodi don Drago Škarica koji je za naslovnu fotografiju na Facebooku izabrao glavni slogan Miroslava Škore: Zato što svoje volim.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari