IZBORI 2020.

VELIKA ANKETA: Za koga biste glasali da su danas izbori?

Foto/montaža RTL

Koalicije su formirane a neke su stranke ipak najavile i samostalan izlazak na izbore

Parlamentarni izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održati u nedjelju, 5. srpnja 2020. Koalicije su formirane, a neke su stranke ipak najavile samostalan izlazak na izbore.

Prije nešto manje od mjesec dana ponudili smo vam sličnu anketu, u vrijeme kada još nije bilo poznato “tko će s kime”, pa će biti zanimljivo usporediti rezultate prošle i ove  nove velike ankete odnosno promjene u raspoloženju biračkog tijela u vremenskom razdoblju od mjesec dana.

Mi vam nudimo anketu u kojoj se možete izjasniti o vašim preferencijama, sada kada su poznate koalicijske liste. Pitanje je jednostavno: “Za koga biste glasali da su danas izbori?”

Podsjetimo, na prošlim parlamentarnim izborima koalicija koju smo znali kao “Kukuriku” koalicija išla je s dvije liste. Jednu su činili SDP, HNS, HSU i HSS, a drugu koalicija IDS-a, PGS-a i Liste za Rijeku. U osmoj izbornoj jedinici ukupno su osvojili devet mjesta, s time da je IDS osvojio tri mandata, a SDP-ova lista šest. Sa SDP-ove liste u Sabor su ušli Željko Jovanović koji je bio nositelj liste, Peđa Grbin koji je bio na drugom mjestu, Romana Jerković koja će sada sudjelovati na izborima kao europarlamentarka, Silvano Hrelja iz HSU-a koji opet ima sigurnu poziciju na listi, Nada Turina Đurić iz HNS-a te SDP-ovka Ana Komparić Devčić koja je završila u klubu Milana Bandića.

Prije četiri godine, izborni su prag prešle još tri opcije. HDZ je izašao samostalno i osvojio je za ovu izbornu jedinicu standardnih 20% i tri mandata. Mandate su još osvojili Živi zid i MOST. U međuvremenu, prvi su potpuno potonuli nakon raskola izazvanog po osvajanju mandata na europarlamentarnim izborima, dok je rejting MOST-a mjesecima oko izbornog praga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari