KRIVA PROCJENA HRVATSKIH VODA: Večeras su se u Karlovcu oglasile sirene za nadolazeću vodenu opasnost

Vodostaj Kupe prešao je kritičnih 8 metara zbog čega su se večeras, u 20.07 sati u Karlovcu oglasile sirene za nadolazeću opasnost.

Pokazalo se da su jučerašnje prognoze Hrvatskih voda bile posve pogrešne, jer je Kupa prešla i drugu “maksimalnu vrijednost” od 804 centimetara, a nakon 20 sati raste brže nego što je rasla tijekom dana, prenosi KAportal.

U 21 sat vodostaj Kupe već je dosegao 808 centimetara, u sat vremena 6 centimetara, dok je tijekom dana u satu rastao 4 centimetara. Još intenzivnije raste Korana, vodostaj je večeras između 20 i 21 narastao za 10 centimetara i sada iznosi 779 centimetara, tek centimetar od proglašenja izvanrednog stanja i za područja oko te karlovačke rijeke.

Nasip u Mostanju izgrađen je na vrijeme, prije dolaska vodenog vala, pa sam Karlovac još uvijek nije neposredno ugrožen, no dramatično je u mnogobrojnim prigradskim naseljima. Zatvorene su prometnice, 20-tak starijih i nemoćnih izolirano je vodom, a mnogim kućama prijete podzemne vode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari