RIMETEO Kiša i dalje, i vikend nestabilan, tek od utorka moguća stabilizacija vremena!

Na području PGŽ posvuda je pala obilnija kiša. Noć iza nas je obilovala kišom, imamo podatke da je u Lici bio pravi potop jučer od 17 sati pa gotovo cijelu noć. Ni druga područja nisu ostala suha.

Jutro na Kvarneru potpuno oblačno, kiša je i dalje s nama.

U 7 sati najtopliji Cres i Rab s 18°C, Krk, Crikvenica i Malinska 17°C, Rijeka, Bakar i Senj 16°C, Kukuljanovo i Opatija 15°C.

U Gorskom kotaru oblačno, trenutno najviše kiše prema granici sa Slovenijom. U Lici oblačno uz umjerenu i jaku kišu gotovo na cijelom području. Delnice mjere 7°C, Zavižan i Otočac 9°C, Gospić 12°C.

Iz HAK-a upozorenje na mokre i skliske kolnike, na ponegdje veću količinu vode na prometnicama, stoga oprezno u prometu.

Vrijeme danas, pretežno oblačno, kiša još može biti i obilnija, ali prema večeri slabljenje oborina i njihov prestanak.

Obilne oborine raporedile su se jučer uglavnom od 40 pa gotovo do 100 mm, a nove oborine se nastvaljaju i danas. Ciklona nad Ligurskim morem zaslužna je za ove obilne oborine, a u idućim danima izgledne su i veće količine kiše.

Jučer do 8h najveću 24-satnu količinu kiše dobio je Bakar u kojem je izmjereno 91 mm. Odmah iza njega nalazi se Kukuljanovo s 83 mm. Slijede Delnice s 81 mm, Crni Lug 78 mm, 53 mm u Rabu, 52 mm u Malom Lošinju, u Rijeci 46 mm, a na aerodromu 44 mm. 36 mm kiše palo je u Krku, a iznenađujuće malo kiše palo je na sjeveru Gorskog kotara, tek 21 mm oborine izmjereno je u Pargu.

Glavnina oborina pala je u noćnim i jutarnjim satima srijede, počevši negdje od 2 sata pa sve do 10 sati.

Na automatskim postajama najviše kiše od ponoći do 14h u srijedu mjeri se u Cerniku, 100 mm. 74 mm mjeri postaja Rijeka (Vežica), 69 mm Čavle, 68 mm Kukuljanovo, Grižane 65 mm, a u Hreljin 61 mm.

Kiša je primorala vatrogasce na brojne intervencije, jer je došlo do pojave poplava, izbijenih šahtova i drugih problema tipičnih za situacije kada u kratkom vremenu padne veća količina kiše.

Kiše ima i u unutrašnjosti zemlje što je dovelo do porasta vodostaja rijeka, a Kupa se već izlila na nekoliko mjesta na karlovačkom području, a u Karlovcu je izmjeren 21 mm kiše.

Nove oborine dovest će do toga da neke lokacije mogu dobiti ukupno i 200 mm kiše od ove ciklone. Ni nakon nje nema potpunog prestanka kiše, jer će i vikend biti nestabilan. Tek od utorka postoji mogućnost stabilizacije vremena.

http://rijeka.meteoadriatic.net/wordpress/

fronta meteo

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari