STROJOVOĐE PODRŽAVAJU PROSVJETARE: “Neće nam biti teško zaustaviti vlakove za vas…”

Sindikat strojovođa Hrvatske uputio je sindikatima Vertikale obrazovanja u štrajku pismo podrške. Strojovođe su spremne priključiti se štrajku iz solidarnosti prema učiteljima i profesorima.

“Nećemo se suzdržavati, ako zatreba, zaustaviti vlakove i pomoći vama koji svakodnevno nosite od kuće papire kako bi našoj i NJIHOVOJ djeci pripremili vježbe i tekstove jer škola, eto, nema novca za običan papir – dok istovremeno gledamo kako Uprava jednog državnog poduzeća potroši u hipu sedam milijuna kuna na zamjenu dvije godine starih računala!

Nećemo se libiti, ako vi to od nas zatražite, zaustaviti vlakove i pomoći vama kojima su uveli e-dnevnike i nerijetko stavili samo po dva računala u zbornicu, dok istovremeno Uprava jednog državnog poduzeća koja “potegne” pola milijarde kuna iz državnog proračuna pokušava “naštimati” javni natječaj za preko 40 milijuna kuna vrijedan informatički projekt.

Neće nam biti teško zaustaviti vlakove za vas koji od svoga novca kupuju flomastere da biste na ploči mogli našoj i NJIHOVOJ djeci pokazati kako da napišu svoja prva slova, dok istovremeno Uprava jednog državnog poduzeća pokušava kupiti informatičku opremu koju nikada neće upotrijebiti.

Pokušavat će ONI nama pričati nama o vašim pravima, vama o našim, drugima o vašim i našim, ali nikada neće reći da je 4 posto koje vi tražite samo kap u moru onoga što oni raspu, 4 posto je problem NJIMA jer će teže bez tih 4 posto naštimavati javne natječaje, kupovati bespotrebnu opremu i mijenjati dvije godine stara računala…vama će i dalje, baš isti takvi, slati more glupih tablica koje ćete morati danima i noćima popunjavati, a čime će oni opravdati svoja radna mjesta počesto i s 4 – ne posto nego – puta većom plaćom od vaše.

I zato ustrajte do kraja! Kada ocijenite da vam je naša podrđka potrebna – mi smo tu, uz vas, kao što ste vi uz našu djecu!”, stoji u pismu  Sindikata strojovođa Hrvatske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari