KOMENTAR MOJMIRE PASTORČIĆ

Video | KOMENTAR Zašto bi se Hrvati uzrujavali zbog Mađara? Imaju Fortenovu, NK Osijek i INA-u. Ma ima Orban pravo, svi smo mi…

Ni karte velike Mađarske koja obuhvaća teritorij Hrvatske nije stala na put velikom prijateljstvu Hrvatske i Mađarske

Jo eštet. Nezd RTL Direkt. Tako bi Viktor Orban volio da vas pozdravim svaku večer. Jer u njegovim očima, mi smo Mađarska. Dok je prošli tjedan na radiju objašnjavao kako bi Mađarskoj teško pao embargo na rusku naftu jer neka druga nafta ne može tako lako do njih.

Izletilo mu je ali “Da nam nisu uzeli more… i mi bismo mogli tankerima uvoziti naftu”, aludirajući naravno da je Hrvatska Mađarskoj otela more. I sad rekao bi čovjek da se Viktoru malo omaklo, ali znamo svi jako dobro da ovo nije slučajno. Mađari su na službenom profilu vlade prije 3 godine objavili grafiku koja pokazuje kako su jadnu Ugarsku nakon prvog svjetskog rata rastrgali sa svih strana.

Nikakve ga prosvjedne note ni uvrijeđenost hrvatske strane nije omela, kriva karta velike Mađarske koja obuhvaća teritorij Hrvatske i Slovenije pojavila se još najmanje tri puta. I ništa od toga svega nije stalo na put velikom prijateljstvu Hrvatske i Mađarske. A i zašto bi se uzrujavali, pa ionako hrvatska INA odavno nije hrvatska nego mađarska i još je nismo tražili natrag iako je dokazano da su je Mađari preuzeli uz mito.

Ionako su Mađari sad postali novi vlasnici Fortenove, NK Osijeka, hotelskih kompleksa na obali. Ionako je Horvat jedno od najčešćih prezimena u Mađarskoj. Ionako smo dugo živjeli u istoj državi, ionako i dalje govorimo lopov, pandur, bunda, gumb, bitanga, hahar i mamlaz, sve odreda mađarske riječi.

Ionako volimo čardaš i gulaš. Ionako su Mađari i Zoltan Kabok i Hrvoje Kečkeš i Anđa Marić. Ma ima Orban pravo, svi smo mi Mađarska. Hvala Viktoru, Kösonom Viktor.

Mojmira Pastorčič

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views