O BANDIĆU

Kolumna | KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: ”Bandić je svima nešto dao, nikome ništa nije uzeo; Osim nekoliko milijardi prireza, ali…”

Uz mnoge dugove, Milan Bandić mnoge je i zadužio. Zapravo tome i najviše i duguje svu svoju popularnost i svoje izborne pobjede: znao je svima izaći u susret, svima pomoći, svima nešto riješiti. 

Nekome je u ulicu doveo asfalt, nekome rasvjetu, nekome je dao gradski prostor, nekome je dao stan, nekome je dao posao života, a mnogima je dao posao od kojeg se može živjeti.

Uglavnom, svima je nešto dao, a nikome ništa nije uzeo. Osim nekoliko milijardi kuna prireza iz proračuna, ali to se kod nas ionako ne računa. Nama medijima je davao izjave kojima smo se nekad smijali, a nekad svisoka zgražali, ali smo zapravo svaki puta puhali njemu u rog i u rog njegove narodne slave.

Više u videoprilogu RTL-a:

Davao je Bandić svima pa i Andreju Plenkoviću. A njemu ja dao najviše što se u politici može dati – vlast.

Pa se tako među stotinama poznatih i manje poznatih građana i Predsjednik Vlade danas našao u gradskom poglavarstvu na upisu u Knjigu žalosti.

“Imao je veliku životnu energiju, imao je entuzijazam i ono što je ključno: radio je za Zagreb svaki dan”, kazao je premijer Plenković.

“Vjerujemo i u zagrobni život i da će pečat njegovih djela biti trajno uklesan u naše pamćenje i generacija koje dolaze”, rekao je Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj.

“Neponovljiv karakter, neponovljiv čovjek. Došao sam ostaviti svoj posljednji pozdrav i zahvaliti mu za sve što je napravio za mene kao zagrebačkog sportaša”, kazao je boksač Filip Hrgović.

“Omogućio nama majkama, roditeljima da budemo uz svoju djecu i to nam je jako puno značilo i jako nam je teško što ga više nema”, kazala je pak Ivana Gregurić iz Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari