KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA

Kolumna | Šprajc: Epidemija ne može trajati više nego što ima grčkih slova jer bi onda morali preći na srpsku azbuku…

RTL

Sjećate se, krenuli smo s britanskim alfa sojem, koji je mutirao u beta soj, beta u gamu, gama u indijsku deltu koja nas je i najviše opismenila tj. pobila

S dolaskom omikrona možemo sad već znati odgovor koji zanima sve nas, koji zanima cijeli svijet, kada će ovo s**nje konačno završiti.

Omikron je, naime, 15 slovo grčkog alfabeta koji ukupno ima 24 slova, a po njima se nazivaju sojevi korone.

Više u VIDEOPRILOGU:

Sjećate se, krenuli smo s britanskim alfa sojem, koji je mutirao u južnoafrički beta soj, beta u gamu, gama u indijsku deltu koja nas je i najviše opismenila tj. pobila. Onda su se dogodile mutacije u manje poznate sojeve Teta, Eta, Jota, Kapa i Lambda i sada smo evo na slovu Omicron.

Neka slova su se iz praktičnih jezičnih i političkih razloga preskočila, uglavnom nakon dvije godine epidemije potrošili smo polovicu grčkih slova. Obzirom da epidemija ne može trajati više nego što ima grčkih slova jer bi onda morali preći na srpsku azbuku, a to stvarno ne bi imalo smisla. To znači da nam je ovim tempom ostalo još dvije godine do zadnjeg slova i do kraja epidemije.

Pa kad čujete da nam je stigla omega, to je to, kraj je onda stvarno blizu.

Zoran Šprajc/RTL Vijesti

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari