SITUACIJA U PGŽ

Alen Ružić: U riječkom KBC-u broj hospitaliziranih covid pacijenata se udvostručio kroz tri tjedna

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Na današnjoj press konferenciji za novinare vezano za epidemiološku situaciju u našoj županiji javnosti se obratio Dobrica Rončević 

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dobrica Rončević rekao je da su tijekom nedjelje testirani samo hitni slučajevi kod prijema u bolnicu, ukupno 194 osobe, među kojima su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Ozdravilo je 135 osoba pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Županiji na današnji dan 2592.

U strukturi novooboljelih nešto je povećan udio osoba starijih od 65 godine pa ih je sada 20 posto. Sve su to značajne i zabrinjavajuće brojke, a kako je rekao Rončević, efekti novih strožih protuepidemijskih mjera bit će mjerljivi tek kroz dva do tri tjedna.

Raste i broj hospitaliziranih covid pacijenata, koji se, prema riječima ravnatelja KBC Rijeka Alena Ružića, kroz tri tjedna udvostručio.

Trenutno je na bolničkom liječenju 126 osoba od kojih je 18 na respiratoru. Ravnatelj Ružić rekao je da su na liječenju u KBC Rijeka i covid bolesnici iz dvije susjedne županije, istarske i Ličko-senjske, ali da usprkos porastu hospitaliziranih imaju još uvijek dovoljno potrebnih kreveta, a pripremaju i nove, rezervne kapacitete. Veliki je to izazov za medicinske djelatnike, među kojima je također tri do 4 posto zaraženih.

Načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar izvijestio je da je od stupanja na snagu novih strogih mjera provedeno 2114 nadzora rada ugostiteljskih objekata te je utvrđeno 9 prekršaja o čemu su izvijestili nadležne inspekcije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari