SVI SMO U ISTOM...

Cijela “frka” oko propusnica, a koronavirus, nažalost, već na Krku

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema informacijama potvrđenima od nadležnih, na području otoka Krka do sada su zabilježena dva slučaja zaraze virusom COVID-19

Jedna oboljela osoba već je izliječena, no jedna s prebivalištem na području otoka Krka još je pod odgovarajućim tretmanom i paskom liječnika.

To baca pomalo drugačije svjetlo na inicijativu načelnice Općine Omišalj Mirele Ahmetović koja je u posebnom, pismenom obraćanju MUP-u izjavila kako “neće izdati nijednu propusnicu za ljude s kopna na otok Krk” obrazlažući odluku time što je na “općinske stožere prebačena prevelika odgovornost u odlučivanju što može imati velike posljedice za zdravlje mještana”, indirektno aludirajući na to da ne želi “uvoz koronavirusa” na otok Krk i u općinu Omišalj.

Međutim, neki oponenti njezinih tumačenja, ali i neki naši čitatelji, primijetili su kako je takva njezina reakcija ne samo neprimjerena nego i nelogična, jer “što je s možebitnim uvozom koronavirusa s Krka u Rijeku, Crikvenicu i dalje…“?!

Takve reakcije, saznalo se, imaju itekakvu podlogu, jer je koronavirus, nažalost, prisutan i na otoku Krku.

Zaključak: svi smo “u istom loncu”, svi se moramo pridržavati mjera i naputaka Stožera civilne zaštite, i samo zajedničkim djelovanjem možemo – i moramo – izaći iz ove teške situacije.

Krčanima iz ove priče, ali i svima drugima, želimo brz oporavak i dobro zdravlje!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari