POMOĆ ZA TRI INSTITUCIJE

Grad je donirao riječkim domovima zaštitne maske, rukavice i dezinfekcijska sredstva

FOTO: Duško Marušuć/PIXSELL/Ilustracija

Grad Rijeka predao je u četvrtak, 23. travnja, Dječjem domu „Ivana Brlić Mažuranić“, Domu za psihički bolesne odrasle osobe Turnić i Domu za starije i nemoćne osobe Kantrida, donacije u zaštitnom i dezinfekcijskom materijalu

Grad Rijeka odazvao se upitu Domova za pomoć u nabavci zaštitnih sredstava nužnih za zaštitu djelatnika i štićenika domova u sprječavanju zaraze koronavirusom.

Domovima je tako danas ukupno donirano 400 perivih zaštitnih maski, 40 litara medicinskog alkohola, 45 litara sredstva za dezinfekciju površina i 14.000 pari jednokratnih zaštitnih rukavica. Ukupna vrijednost donacija je 20.000 kuna.

Grad Rijeka kontinuirano surađuje s navedenim ustanovama,  sufinancira dio njihovih programa  kao što su Dnevni boravak za psihički bolesne osobe i Anti stigma program u Domu Turnić te Klubovi za starije osobe i program pomoći i njege u kući pri Domu Kantrida.

Također, Grad Rijeka osigurava dio stanova za potrebe organiziranog stanovanja kao procesa deinstitucionalizacije korisnika pri DomuTurnić i Domu „Ivana Brlić Mažuranić“.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari