DOBRI REZULTATI

Prvi test šest zaraženih u crikveničkoj Thalassoterapiji je negativan. Danas će ih ponovno testirati

FOTO: PIXSELL

S dobrim vijestima iz Primorsko-goranske županije javila se u program Dobro jutro Hrvatska pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić. Naime niti u posljednja 24 sata nema zabilježenih novih slučajeva zaraze korona virusom, čime se drži dobar trend prisutan već nekoliko dana

“Ovo su zaista dobre vijesti ali nikako i razlog za opuštanje stoga i dalje pozivam sve da se i dalje disciplinirano ponašaju”, naglasila je Malatestinić.

Izvijestila je također da se u TH Crikvenica trenutno nalazi 9 pacijenata s blagim simptomima, svima je jučer ponovno uzet bris i kod njih 6 je prvi nalaz negativan. Za danas je planirano novo testiranje i ako opet budu negativni smatrat će se da su ozdravili. Do sada je inače na području PGŽ od zaraze Covid 19 virusom ozdravilo 29 osoba.

Prema najavi ravnatelja KBC Rijeka Davora Štimca, pripremaju se za normalizaciju rada svih klinika no i uz dalje prisutne mjere opreza. Tako se planira rad poliklinika od osam ujutro do 20 sati navečer kako bi se pacijente pozivalo kroz duži vremenski interval i izbjeglo veća grupiranja u čekaonicama. Trenutno je u KBC samo pet pacijenata oboljelih od korona virusa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari