SVE PO PRAVILIMA?

Je li mladić iz Lovrana poštovao mjere samoizolacije? Družeta: “Čuo sam da baš i nije”

Koronavirus je nažalost dopro i do Lovrana, potvrdio je danas Toni Družeta, donačelnik Općine Lovran i načelnik općinskog stožera civilne zaštite

“Riječ je o mlađoj osobi koja se vratila iz Austrije početkom travnja, točnije 3. travnja i prema redovnom postupku za sve povratnike iz inozemstva određene su joj mjere samoizolacije. Po isteku samoizolacije osoba se samoinicijativno 18. travnja prijavila za testiranje na koronavirus, a 19. travnja stigao je pozitivan nalaz”, kazao nem je danas Toni Družeta, donačelnik Općine Lovran i načelnik općinskog stožera civilne zaštite.

Ova informacija izazvala je, donekle razumljivo, dosta uznemirenosti u Lovranu i okolici, a mnogi sugrađani komentirali su na društvenim mrežama kako se osoba u samoizolaciji i nije pridržavala svih mjera kako je to propisano za osobe u samoizolaciji.

O tim komentarima oglasio se i Družeta na društvenoj mreži Facebook:

“…kaže da je bio 14 dana u izolaciji, ali…. čuo sam da baš i nije, nakon što sam stavio objavu”, napisao je Družeta u odgovoru na jedan upit komentatorice njegove prve objave o ovome događaju.

Podsjetimo, načelnik općinskog stožera civilne zaštite danas je objavio sljedeće:

Riječ je o osobi koja se početkom mjeseca travnja vratila s posla u inozemstvu, bila 14 dana u samoizolaciji te se po isteku iste otišla testirati na vlastitu inicijativu bez konzultacije sa liječnikom opće prakse.

Nakon toga osoba je bila u direktnom kontaktu s majkom i bratom koji danas idu na testiranje, te s par prijatelja koji su uz svoje obitelji od jučer navečer u samoizolaciji.

Trenutno je situacija pod kontrolom epidemiološke službe, čekaju se sutrašnji nalazi testova majke i brata kada će se znati kako dalje postupati. Ime zaražene osobe nećemo iznositi u javnost, molim vas da to poštujete.”, poručio je u svojoj objavi na Facebooku Družeta.

Prije svega, želimo zaraženom mladiću sve najbolje, brzo ozdravljenje, baš kao i članovima njegove obitelji i prijateljima!

Lovran je malo mjesto, glasine se brzo šire, i dobronamjerene i zlonamjerne, i treba svakako izbjeći bilo kakvu stigmatizaciju bilo koga, a najviše zaražene osobe – jer to danas, sutra, prekosutra… može postati praktički bilo tko od nas.

No ovo je i prilika da se još jednom upozori na to da ovaj virus nije nimalo bezazlen, da se mjere samoizolacije moraju strogo primjenjivati i poštovati (bez obrzira na ovaj slučaj iz Lovrana i je li u tom slučaju bilo sve po pravilima!) kako bi svi zajedno, udruženim snagama, prebrodili ovu situaciju i zauvijek savladali koronavirus.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari