DAVOR ŠTIMAC

Samo 5 pozitivnih pacijenata, bolnica se priprema za normalizaciju rada

Foto: RiPortal - M.L.

U KBC-u Rijeka ništa novo, a to da u vrijeme koronavirusa nema novosti je – najbolja vijest!

Trenutno se od COVID-19 infekcije liječi 5 pacijenata, od kojih je jedna pacijentica na respiratoru

Nakon više od dva mjeseca izvanrednog stanja, u KBC-u Rijeka sve se glasnije razmišlja u povratku u normalan model rada, kakav je bio prije korona-krize.

“Evo mi smo se počeli pripremati za normalizaciju. Vjerujemo da će s početkom mjeseca svibnja biti jasniji naputci i oko organizacije, mi smo kao što znate organizirani po mjesecima tako da ćemo klinike organizirati da normalizacija rada krene od svibnja. Međutim, čekamo jasne naputke iz stožera”, rekao je ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac.

KBC Rijeka će tako uskoro biti spreman vratiti se normalnom načinu rada što znači primanje pacijenata koji su naručeni da dijagnostičke procedure i preglede.

“Liste čekanja su bile relativno kratke u odnosnu na ostatak Hrvatske prije ovoga što se dogodilo. Mi smo radili ažurno, one su se sigurno povećale tijekom ovog perioda jer kao što znate nešto više od mjesec dana mi ne radimo te pacijente koji su na listama čekanja što znači da je realno očekivati povećanje liste čekanja u trajanju od nekih mjesec dana”, naglasio je ravnatelj koji je poručio i da će se liste čekanja, ako uvjeti to dozvole, skraćivati do ljeta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari