SITUACIJA JE POVOLJNA

Komadina: “Jedanaest oporavljenih, jedna novozaražena osoba! Znamo i s čime je zaraza povezana…”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U PGŽ je jedna novozaražena osoba, ukupno ih je 48 

„Danas je Svjetski dan zdravlja i mislim da svi mi građani možemo doprinijeti tako da se držimo one ostani doma. Krasan je dan i nadam se da će biti i lijepi rezultati, bolji nego što su bili do danas. Prognoze nam daju optimizma u našoj županiji. Imamo jednog novozaraženog koji je veza s turskim avionom i imamo 11 ozdravljenih. Zadnjih dana imamo negativan rezultat, više ih ozdravljuje nego što ih stiže i to je ono što je važno“, kazao je župan Zlatko Komadina na današnjoj press konferenciji.

Župan je izvijestio i kako je na županijskom kolegiju donijeta odluka da će se donirati 100 tisuća kuna Gradu Zagrebu te 50 tisuća kuna Krapinsko-zagorskoj županiji za obnovu od potresa.

Četiri osobe koje su bile hospitalizirane u KBC-u Rijeka danas će se transportirati u Thalassotherapiju Crikvenica.

„To je početak premještaja i prihvata bolesnika COVID pozitivnih bez simptoma ili s blažim simptomima iz Rijeke u Crikvenicu“, kazala je pročelnica Đulija Malatestinić te izvijestila o donaciji tri respiratora Njemačko-hrvatske zajednice koji će biti u funkciji krajem ovog tjedna ili početkom sljedećeg.

Voditelj Epidemiološkog odjela Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Dobrica Rončević istaknuo je kako povoljna situacija ne bi bila moguća bez suradnje svih stanovnika te naglasio da su također zadovoljni kako se struka nosi s ovim problemom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari