STUDENTI POMAŽU

Studenti i “tehničari” dostavili 250 zaštitnih vizira za domove za starije i nemoćne u PGŽ

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska zajednica tehničke kulture iskazali su se novom donacijom

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i Hrvatska zajednica tehničke kulture u subotu su dostavili 250 3D printanih uaštitnih vizira Upravnom odjelu za socijalnu politiku i mlade Primorsko-goranske županije, za potrebe županijskih domova za starije osobe.

Viziri potječu iz dvaju inicijativa: one Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci pod nazivom “#OstaniDoma jer #StudentiPomazu” i one Hrvatske zajednice tehničke kulture pod nazivom “HZTK – Zajedno protiv COVID-19”.

Te dvije inicijative su odlučile udružiti snage kako bi u potpunosti zadovoljile iskazane potrebe i zaštitile djelatnike i štićenike u županijskim domovima za starije i nemoćne od širenja zaraze koronavirusom (COVID-19).

Vizire su dostavili studenti Sveučilišta u Rijeci, Luka Bandov i Luka Delak s Tehničkog i Medicinskog fakulteta te Danijel Šimunić iz Nacionalnog centra tehničke kulture u Kraljevici. Ispred županije ih je preuzeo gospodin Daniel Trošić.

Nadaju se kako će ovi zaštitni viziri doprinijeti zaštiti u domovima za starije i nemoćne naše županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari