POVOLJNA SITUACIJA

Nema novooboljelih osoba od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Povoljna i stabilna epidemiološka situacija nastavlja se i dalje u našoj županiji

O aktualnostima vezanim za koronavirus, danas su ispred sjedišta Primorsko-goranske županije (Slogin kula 2) izjave medijima dali župan Zlatko Komadina, pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović, voditelj Epidemiološkog odjela NZZJZ PGŽ Dobrica Rončević i načelnik PU primorsko-goranske Tomislav Dizdar.

Najvažnija vijest je da danas odnosno u posljednja 24 sata nema novooboljelih osoba od koronavirusa u PGŽ!

Podsjetimo, prije jučerašnjeg slučaja jedne pozitivne osobe, obiteljskog kontakta prethodno zaražene osobe, PGŽ je bilježila šestodnevni niz bez oboljelih osoba.

“Ovakav rezultat plod je svih naših napora na očuvanju zdravlja građana”, kazao je župan Zlarko Komadina.

O podjeli PGŽ na tri subregije govorio je i voditelj Epidemiološkog odjela NZZJZ PGŽ Dobrica Rončević:

“Mjere koje su podijelile našu županiju na svaku općinu i grad su bile uspješne. S druge strane, mjere popuštanja proizlaze iz povoljnije epidemiološke situacije. S treće strane, treba gledati i raspodjelu pozitivnih slučajeva. U primorskom dijelu županije imamo najveći broj slučajeva zaraze koronavirusom, otoci i Gorski kotar su ostali uglavnom pošteđeni. Kao struka, zato smo poduprli volju jedinica lokalne samouprave.”, kazao je.

„Tijekom jučerašnjeg dana imali smo jednog oboljelog, ali to nam je poznat kontakt kojeg pratimo od 3. travnja i bio je u samoizolaciji. Situacija je i dalje vrlo stabilna. Tijekom ovog tjedna i narednog tjedna vrlo pažljivo promatramo situaciju s obzirom na uskršnje vrijeme. S epidemiološke strane je to zahtjevan period. Ja bih upozorio naše građane da i dalje budu disciplinirani“, poručio je Vladimir Mićović.

“Zahvaljujem građanima na razumijevanju, ako nastavimo ovako dobro nadajmo se vremenu kada ćemo ići i među županijama bez propusnica”, zaključno je rekao Komadina.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari