BARBARI DOLAZE! U kolovozu 12. Liburnicon s glavnom temom – „Svijet barbara“

Ove godine Festival stavlja naglasak na stara europska plemena, njihovu povijest i mitologiju te dočarava atmosferu priča o hrabrim ratnicima, mističnim druidima i bićima iz legendi

Dvanaesti Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održat će se od 18. od 20. kolovoza 2017. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole “R. K. Jeretov” u Opatiji.

Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja koja je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila pretpoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.

Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, prezentacijama, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama.

Ove godine kroz uređenje prostora i točke programa Festival stavlja naglasak na stara europska plemena, njihovu povijest i mitologiju te dočarava atmosferu priča o hrabrim ratnicima, mističnim druidima i bićima iz legendi, objedinjenima u glavnoj temi ovogodišnjeg festivala – Svijetu barbara!

Liburnicon – organizatori iz Kulturnog fronta

Kao i svake godine, i ove očekuje se niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Horvatić, Davor Jadrijević i drugi) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gost Liburnicona 2017. je poznati američki pisac Alexander Freed, autor (i koautor) preko 60 knjiga i drugih publikacija koje se bave fantastikom i znanstvenom fantastikom, među kojima je i knjiga “Rogue One: A Star Wars Story” (vezana uz nedavno snimljeni istoimeni film) za koju je dobio mnoge nagrade, a koja je uvrštena i među New York Times Best Sellers.

Uz brojne izdane knjige, Freed je radio i kao scenarist za velik broj računalnih i društvenih igara poznatih proizvođača (BioWare, Electronic Arts), ali i kao scenarist za brojne stripove. Većina njegovih publikacija vezana je uz Ratove zvijezda, tako da slobodno možemo reći kako je, naravno iza Georgea Lucasa, riječ o jednom od značajnijih autora koji su doprinjeli razvoju ovog fantastičnog svijeta.

Na Liburniconu se očekuje preko 1500 posjetitelja iz cijele Hrvatske i inozemstva, a bogati program bit će će namijenjen svim dobnim skupinama: od zabavne i kreativne dječje druidske škole sa raznovrsnim edukativnim sadržajima, pojačane predstavom “Pra priče” poznatog Teatra Oz, originalnih Liburniconskih igara, radionica i kvizova, do izvrsnih predavanja i prezentacija koji će zadovoljiti svačije ukuse.

Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje bogati nagradni fond sponzora, te raznolika ponuda izlagača. Posebno treba naglasiti glazbeni program obilježen koncertom poznate domaće grupe “Obrazovni program”.

Na organizaciji festivala radi tim od 20-ak mladih organizatora iz opatijske Udruge “Kulturni front” a pomaže im i preko 50 volontera i suradnika uz financijsku i organizacijsku potporu Grada Opatije, Milenij hotela, Festivala Opatija i Turističke zajednice Grada Opatije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari