CINDY JE NA SIGURNOM! Osam volontera spasilo iznemoglog dalmatinera iz kanjona Rječine

Kujica je ležala na nepristupačnom mjestu nakon što je tjedan dana lutala kanjonom Rječine. Volonteri Azila za pse riječkog Društva za zaštitu životinja upozoravaju na nebrigu onih koji bi trebali prvi reagirati u sličnim slučajevima

U kanjonu Rječine prošloga tjedna primijećena je kujica koja je iznemoglo i izgubljeno lutala nepristupačnim terenom.

Kako zbog opće slabosti i demencije nije mogla pronaći put do kuće (koja, ispostavilo se, i nije tako daleka od mjesta gdje je pronađena) reagirali su volonteri Azila za pse riječkog Društva za zaštitu životinja.

Nih osam otišlo je po nju, po mraku s baterijskim lampama i mobitelima osvjetljavajući si strmi put niz šikaru i kamenito tlo. Kujica je ležala u grmlju na vrlo nepristupačnom mjestu. Volonteri su ju podignuli, smjestili na improviziranu nosiljku i prenijeli po strmini i mrklom mraku do ceste udaljene nekih pola kilometra.

Volonterima treba izraziti priznanje zbog velikog truda kojeg su uložili u spašavanje iznemogle i izgladnjele kujice. Putem čipa su došli i do njezinih vlasnika koji su potom došli po Cindy u veterinarsku akbulantu.

No volonteri Azila za pse riječkog Društva za zaštitu životinja su putem svoje Facebook stranice izrazili nezadovoljstvo činjenicom da neki koji su to morali – po njima – nisu reagirali na pravi način.

Njihovo reagiranje rpenosimo u cijelosti:

„I opet su volonteri obavili posao, dok su oni koji su zaduženi i plaćeni obavljati svoj posao večeras uživali i družili se sa gostima.

Kada je nalaznica danas nazvala komunalnog redara zaduženog za područje MO Orehovica, g. Karić Dušan je elegantno rekao da nije komunalni redar vikendom, da ima goste i poklopio joj slušalicu!

Nakon toga je nazvala dežurni centar komunalnog redarstva Rijeka, nakon čega je drugi komunalni redar rekao da je kontaktirao higijeničara, ali je odgovor bio da će doći ujutro jer je mrak.

Izgleda da volonterima nikada nije mrak, nemaju goste, obitelj, niti bilo kakve druge obaveze, obučeni su za rad na nepristupačnim područjima, imaju svu tehničku opremu i naravno, svo vrijeme ovoga svijeta.

I da, jesmo li spomenule da smo sve žene?
Eto toliko.“, stoji u reagiranju volontera Azila za pse riječkog Društva za zaštitu životinja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari