„ĐIR PO BAKRU“ Zanimljiva foto-izložba u sklopu manifestacije Margaretino leto

Ilustracija

Tijekom proteklih nekoliko tjedana 30-ak fotografa je ‘prođiralo’ Bakrom i svojim objektivima potražilo i zabilježilo upravo onaj detalj koji najbolje ocrtava duh grada

U sklopu manifestacije Margaretino leto Sekcija za vizualne umjetnosti Sklad je priredila zanimljivu i originalnu izložbu fotografija ‘Đir po Bakru’. Autor koncepta Miljenko Šegulja želi prezentirati Bakar kakvim ga vide fotografi, promovirati kulturni amaterizam i pružiti priliku da se posjetitelji izložbe da je Bakar grad koji potiče umjetnike.

Tijekom proteklih nekoliko tjedana 30-ak fotografa je ‘prođiralo’ Bakrom i svojim objektivima potražilo i zabilježilo upravo onaj detalj koji najbolje ocrtava duh grada.

Voditelj sekcije za vizualne umjetnosti je s komisijom obavio selekciju fotografija i od svakog od 30 fotografa odabrao upravo onu jednu, najbolju!

Na otvorenju izložbe sudjeloavle su i dvije zborske sekcije Sklada: Komorni sastav i Mješoviti zbor.

Do kraja godine Sekcija za vizualne umjetnosti Sklad planira prirediti još nekoliko događaja:

– Rujan je rezerviran za manifestaciju ‘Skladno u Bakru’ u sklopu koje će upriličiti nekoliko izložbi, veliku eko-smotru zborova ‘U skladu s prirodom’ (23.09), te klasični edukacijski koncert ‘Večer renesanse i baroka’ (01.09)
– U studenom će održati samostalni jubilarni koncert povodom 140-godišnjice(18.11) te svečanu misu za KUU Sklad i nakon nje concertino sakralne glazbe(12.11)

Inače, KUU Sklad iz Bakra ove godine slavi 140. rođendan. Tijekom cijele 2017. godine uključeni su u mnoge manifestacija, ali ih i sami organiziraju u cilju promocije Bakra kao grada povijesti i kulture.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari