DRONOVI – TEHNOLOŠKI HIT GODINE: Doznajte sve o bespilotnim letjelicama budućnosti

Najveći hi-tech sajam na svijetu i ove godine nameće trendove u potrošačkoj elektronici. Las Vegas je na četiri dana postao meka za sve ljubitelje tehnologije. Budućnost kažu nije izgledala nikad bolje

Tehnologija budućnosti stigla je u Las Vegas. Posjetitelji iz cijelog svijeta došli su vidjeti dronove, pametne hladnjake, električne automobile i ostale novotarije.

“Tehnologija napreduje velikom brzinom, svi ovi uređaji će nam promijeniti život, neki, način na koji mislimo i učimo, dok će se ostali brinuti o našoj sigurnosti”, prokomentirao je Gary Shapiro, direktor Asocijacije potrošačke elektronike.

Tako je za ulazak u najnoviji tehnološki automobil dovoljan samo zamah, dok pametni hladnjak zna kad mu se približavate, a kad pokucate, on postaje proziran.

“Najviše pozornosti plijenio je belgijski model drona koji nema propelere i nova dimenzija virtualne stvarnosti.

“Ovo je potpuno novi način pričanja priče, virtualnost nikad nije bila realnija, iskustvo je jedinstveno”, rekao je izlagač Aaron Selverson.

U četiri dana sajma, predstavit će se 20 tisuća proizvoda. Inovacije predstavljene na najvećem sajmu potrošačke elektronike na svijetu iz godine u godinu sve su pametnije, bolje i modernije.

Gost RTL Direkta bio je pilot Robert Gordijan, koji nam je rekao nešto više o samim specifikacijama dronova.

Kolika im je cijena?

“Cijena im je između 500 pa sve do 25-30 tisuća eura. Naravno sve ovisi o tome u koju ga svrhu planirate koristiti.”

Kakva je pravna regulativa u vezi upravljanja dronovima?

“Postoji zakon koji još uvijek nije u potpunosti razrađen, no on govori kako se njima smije upravljati iznad otvorene livade, no bez posebnih dozvola ne smiju se snimati javna okupljanja i događaji.”

“Svakome tko planira nabaviti dron, savjetujem da se malo bolje informira o njima, a ne da odmah ide u zrak s njima.”

Više pogledajte u videoprilogu.

Lada Marinović (Vijesti.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari