KAKAV USPJEH U RUSIJI! Opatijac Roland Vlahović donio četiri medalje sa Svjetskog natjecanja brodomaketara

U Kalinjingrad na Svjetsko natjecanje brodomaketara zaputio se s četiri makete broda, a kući se vratio s istim brojem medalja – dvije zlatne i dvije srebrne – jednom za svaki brod

Kolekcija medalja hrvatskog brodomaketara Rolanda Vlahovića bogatija je za još četiri odličja. U Kalinjingrad na Svjetsko natjecanje brodomaketara zaputio se s četiri makete broda, a kući se vratio s istim brojem medalja – dvije zlatne i dvije srebrne – jednom za svaki brod.

svjetsko-natjecanje-brodomaketara_kalinjingrad_rusija-1

Zlatne medalje Opatijac je osvojio u omiljenoj kategoriji – C3A brod u izgradnji – za makete brodova H.M.S. Pegasus (97 bodova) i H.M.S. Alert (96,5 bodova).

roland-vlahovic

Srebrne medalje Vlahović je osvojio u druge dvije kategorije u kojima se natjecao: u kategoriji maketa na vesla i jedra maketa francuskog školskog broda L’etoile ocijenjena je s 90 bodova, a u kategoriji plastičnih modela ratnom brodu Warspite dodijeljen je 91 bod.

Svjetsko natjecanje brodomaketara svake dvije godine organizira međunarodna organizacija NAVIGA. Ove je godine ono organizirano u ruskom Kalinjingradu od 04. do 11. rujna, a na njemu je sudjelovala i hrvatska reprezentacija koju su predstavljala četiri predstavnika – mladi Riječanin Sandro Maljić kojemu je ovo bilo prvo sudjelovanje na međunarodnom natjecanju, Dubrovčanin Mladen Mitić koji je sudjelovao kao natjecatelj i sudac u klasi C2 i C7, Kostrenjanin Branimir Šoić te nagrađeni Lovranac Roland Vlahović.

svjetsko-natjecanje-brodomaketara_kalinjingrad_rusija-3

Organizatori putovanja, Hrvatski savez brodomaketara i Centar tehničke kulture Rijeka, posebno se zahvaljuju sponzorima koji su omogućili sudjelovanje Hrvatske reprezentacije brodomaketara na natjecanju – INA d.d., Croatia osiguranje d.d., Grad Rijeka, Grad Dubrovnik, TZ Grada Dubrovnika, ZTK Dubrovnik, Općina Lovran, Općina Kostrena, Primorsko-goranska županija i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

svjetsko-natjecanje-brodomaketara_kalinjingrad_rusija-6

Hrvatska reprezentacija od svog prvog sudjelovanja na natjecanju osvojila je 67 odličja (7 zlata, 16 srebra i 44 bronce).

igor-nacinovic_branimir-soic_roland-vlahovic_olivera-stanic_sandra-stojkovic-hinic

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari