SKUPI PROTOTIP

KAKVA PILA! Evo u čemu se Mate Rimac dovezao na potpisivanje važnog ugovora

16.04.2021., Zagreb - Predstavnici Grada Svete Nedelje i Rimac Automobila potpisali su ugovor o osnivanju prava gradjenja u povodu izgradnje proizvodnog i istrazivacko-razvojnog kampusa. Ugovor su potpisali gradonacelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i Mate Rimac, direktor poduzeca Rimac Automobili. Novi kampus vrijedan vise od 200 milijuna eura prostirat ce se na 200 tisuca kvadrata, s proizvodnim i istrazivackim objektima na 95.000 kvadrata. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Predstavnici Grada Svete Nedelje i Rimac Automobila potpisali su ugovor o osnivanju prava građenja proizvodnog i istraživačko-razvojnog kampusa

Novi kampus vrijedan više od 200 milijuna eura prostirat će se na 200 tisuća kvadrata pored dvorca Kerestinec, s proizvodnim i istraživačkim objektima na 95.000 kvadrata.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Kampus će biti otvoren za javnost, a u njemu će biti smješteno oko 2500 zaposlenika kojima će na raspolaganju biti i sadržaji iz svakodnevnog života, poput, primjerice, dječjeg vrtića.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Ugovor su potpisali gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i Mate Rimac, direktor poduzeća Rimac Automobili.

Na potpisivanje ugovora Mate Rimac je stigao u prototipu svog električnog hiperautomobila C_Two, koji je predstavljen na ženevskom autosalonu još 2018. godine.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

C_Two ima 1914 konjskih snaga i čak 2300 Nm okretnog momenta koji do 100 kilometara na sat stiže za 1,85 sekundi, a teži 1950 kilograma.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

C_Two trebao bi se početi proizvoditi ove godije, no rijetki će ga moći kupiti jer je planiranih 150 komada prodano odmah po predstavljanju.

Cijena Rimac C_Two je 1,7 milijuna eura, ali bez ikakve dodatne opreme. Ugrađivanje dodataka cijenu podiže i do 2,2 milijuna eura.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Otprije je poznato kako velike udjele u Rimac Automobilima ima ugledni Porsche, a dugo vremena se spekuliralo i o preuzimanju još jednog vrhunskog brenda trkaćih automobila – Bugattija.

Rimac je jurilicu vlastite proizvodnje i u svom vlasništvu parkirao tik do ulaza u Gradsku upravu Svete Nedelje.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Na jurilici zelene boje s uzorkom matične ploče računala ističe se natpis ‘Prototype Development Vehichle’, odnosno prototip razvojnog vozila.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon potpisivanja ugovora, Mate Rimac je sjeo u auto i pred okupljenim pokazao što ova zvijer može, lagano zadimivši gume na parkiralištu.

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Prije nego što je otišao, svi su kroz stražnji prozor automobila mogli uživati u pogledu na električni motor potpuno razvijen u Rimčevoj tvornici.

16.04.2021., Zagreb – Predstavnici Grada Svete Nedelje i Rimac Automobila potpisali su ugovor o osnivanju prava gradjenja u povodu izgradnje proizvodnog i istrazivacko-razvojnog kampusa. Ugovor su potpisali gradonacelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i Mate Rimac, direktor poduzeca Rimac Automobili. Novi kampus vrijedan vise od 200 milijuna eura prostirat ce se na 200 tisuca kvadrata, s proizvodnim i istrazivackim objektima na 95.000 kvadrata.
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari