MA JESU MUNJENI! Kakav spektakl – 1. Ljetna opatijska Balinjerada oduševila Opatijce i mnogobrojne turiste!

Foto: Borna Ćuk

Nakon 33 godine zimske Balinjerade, Opatija je u povijesnu subotu 23. srpnja doživjela i prvo ljetno izdanje jedne od najpoznatijih opatijskih zabavnih manifestacija

Od najjednostavnijih „kareta“ pa sve do onih puno složenijih „vozila“ s više pari kugličnih ležajeva odnosno balinjera; ali s redovito „munjenom“ posadom odnosno vozačima – pojedincima-entuzijastima te članovima karnevalskih grupa – svo to šaroliko mnoštvo u subotu navečer oduševilo je mnogobrojne promatrače, Opatijce, Riječena i turiste, na 1. Ljetnoj Balinjeradi Opatija.

Balinjerada opatija

Zbog odvijanja manifestacije koju su originalno zamislili i sada još jednom realizirali Duško Jeličić Dule i njegov tim glavna opatijska prometnica u subotu navečer bila je zatvorena za sav promet, no to nije previše uznemiravalo sve one koji su znali zbog kakvog se spektakla na par sati mijenja regulacija prometovanja liburnijskim krajem.

DSC_0557

Sve je počelo u 20:30 sati kada su sudionici mogli tijekom sljedećih sat vremena isprobati stazu i svoje “kariće”. Na raspolaganju su posjetiteljima bile i četiri “Taxi balinjere” s vozačima koji su spremno prevozili zainteresirane znatiželjnike.

Potom je svečano otvorena 1. Ljetna Balinjerada, a potom je krenuo defile u kojem su sudjelovale Opatijske mažoretkinje, Limena glazba Marinići, oldtimeri iz Liburnia Classic Cluba, karnevalske grupe Lumber klub, Vavek parićani, 60+, Opatijke 90-60-90, Halubajke Viškovo, Zmešani Volosko i brojne druge.

DSC_0561

Za dobru zabavu brinuli su voditelji Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta koji dobro znaju kako se vodi Balinjerada, a atmosferu je dodatno zagrijavao ZAStoj band.

Na Balinjeradi su se sudionici standardno okušali u kategorijama Monopatini, Unjuli, Dvojke i Merikanska vozila, a stazu su prolaziti revijalno i pojedinačno kako bi se što bolje predstavili publici.

Posebne atrakcije na stazi bile su „šikane“ koje su vozači morali savladati, dimna zavjesa kroz koju su prolazili, a zasigurno jedna od najvećih novosti su četiri video platna koja su bila postavljena duž trase i na kojima je publika mogla vidjeti događanja na cijeloj stazi; a 1. Ljetna Balinjerada mogla se pratiti ii uživo putem internet-streama!

DSC_0581

Ljetna Balinjerada je prije svega atraktivna manifestacija namijenjena turistima i domaćoj publici, ima revijalni karakter pa see sudionici ovoga puta nisu borili za titule najbržih već su se svi natjecali “za lepo videt”. Dodijeljene su ipak nagrade koje je posebna komisija dodijelila najsimpatičnijima, najoriginalnijima, najotkvačenijima, a nagrađeni su i najmlađi, najstariji…

Fotografije: Borna Ćuk

DSC_0587 DSC_0849 DSC_0843 DSC_0826 DSC_0816 DSC_0762 DSC_0736 DSC_0677 DSC_0673 DSC_0662 DSC_0659 DSC_0657 DSC_0649 DSC_0648 DSC_0588

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari