MLADI SVAKA ČAST

Mladi Riječani dio su organizacijskog tima Formula Student utrke

Jedan od najzanimljivijih autosport događaja u Hrvatskoj ove godine, uz predstojeću utrku u sklopu WRC-a koja se održava u travnju, je i održavanje Formula Student utrke (pod službenim nazivom Rimac FS Alpe Adria). Natjecanje će se održati od 26. do 29. kolovoza 2021. godine u mjestu Novi Marof na karting stazi St Rauš.

Organizacijski tim broji više od 20 diplomiranih mladih ljudi ili studenata završnih godina tehničkih i prirodnih znanosti, ekonomije i menadžmenta kao i digitalnog marketinga. Među njima su i dva bivša studenta Tehničkog fakulteta u Rijeci te riječka studentica Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta.

Vrijedi napomenuti kako je prvo izdanje FS Alpe Adrije održano 2017. na kartodromu Bura u Šmriki kada je ono privuklo 6 timova. Tijekom godina je ovaj projekt, nošen entuzijazmom i trudom tih mladih ljudi, rastao te je uz potporu generalnog pokrovitelja, u vidu najveće hrvatske visokotehnološke kompanije, Rimac Automobili, ove godine privukao čak 40 registriranih timova sa brojnih prestižnih europskih sveučilišta. FS Alpe Adria jedini je Formula Student događaj u regiji te se organizatori nadaju da bi u narednom periodu mogli dobiti i titulu službenog natjecanja u sklopu globalne Formula Student zajednice.

Formula Student je najveće i najprestižnije globalno studentsko natjecanje u kojem timovi izrađuju vlastite Formula Student bolide prema definiranom pravilniku. Posebna je vrijednost ovog projekta ta što studenti kroz ova natjecanja stječu bogato iskustvo, usavršavaju vještine stečene na fakultetima, primjenjuju teorijsko znanje u praksi te ostvaruju brojne kontakte sa studentima sa ostalih sveučilišta, a najbitnije od svega je što se studente dovodi u direktan kontakt s industrijom. Natjecanje se provodi na način da su timovi sa svojim bolidima podvrgnuti nizu statičkih i dinamičkih disciplina u kojima ih ocjenjuje panel međunarodnih sudaca. Suci su, sve redom, renomirani eksperti iz autoindustrije i svijeta motorsporta te će i na ovogodišnjoj Alpe Adriji svoje znanje sa studentima dijeliti inžinjeri koji su radili za ekipe Formule 1, WRC, ali i zaposlenike svjetski poznatih autokompanija poput Rimca i Porschea.

Projekti poput ovog važni su za promociju Hrvatske, kao zemlje, koja promiče vrijednosti visokog obrazovanja i umrežavanje mladih entuzijasta te budućih stručnjaka diljem svijeta. Imajući u vidu pandemiju koronavirusa, natjecanje će se održati uz pojačan oprez te strogo pridržavanje mjera propisanih od strane epidemioloških stručnjaka.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views