Riječka ekipa predstavljat će Hrvatsku u Londonu na velikom finalu Red Bull Escape Room Svjetskog prvenstva

Nakon online i lokalnih kvalifikacijskih turnira u Zagrebu i Rijeci, najbolji hrvatski mind gameri su izabrani a svoje će vještine pokazati na ultimativnom umnom izazovu ‘Omni’s Escape’ u ožujku 2019. u Londonu, u igri čija su tema hakeri

Dominik Erbeznik, Duje Katalinić, Antonio Pranjić i Dino Tomljanović članovi su pobjedničke ekipe TG170 koja je u riječkom Klubu Bačva pokazala najbolje vještine u rješavanju izazova. Dečki su rezultatom 00:14:06:11 preuzeli vodstvo od tima Rainbow Rockets koji su stajali na vrhu ljestvice još od prve lokacije turnira, Studentskog doma Stjepan Radić, a koji su na kraju zauzeli treće mjesto. Na drugo mjesto zasjeo je tim 4min ez s vremenom 00:14:20:71.

 

Izvanrednim nastupom, riječka ekipa TG170 osigurala je mjesto u drugom po redu svjetskom finalu, koje će nakon premijere u Budimpešti 2017. godine, gdje su naslov odnijeli dečki iz susjedne Slovenije, posjetiti britansku prijestolnicu.

„Bilo je odlično, nezamjenjivo iskustvo. Izazovi su bili komplicirani, ali snašli smo se. Nestrpljivo smo čekali kraj turnira da vidimo hoće li netko uspjeti nadmašiti naš rezultat, ali pobijedili smo i jedva čekamo London!“, izjavili su članovi TG170 tima.

A da zadatak nije bio jednostavan govori činjenica da je u pet dana, koliko su trajali kvalifikacijski turniri u Zagrebu i Rijeci, Escape Room izazov odigralo 85 četveročlanih timova, dok je samo 25 timova zadatak uspješno završilo.

Ultimativni izazov, koji će dočekati hrvatske predstavnike u Londonu, nosi naziv ‘Omni’s Escape’. Radi se o mozgalici tvorca Dr. Scott Nicholsona, direktora BGNlab-a s kanadskog sveučilišta Wilfrid Laurier u Brantfordu. Natjecatelji će, da bi uspješno izvršili ovaj izazov, morati pokazati kreativnost i sposobnosti logičkog, vizualnog i strateškog promišljanja dijelom u virtualnoj, a dijelom u fizičkoj stvarnosti.

Natjecat će se u četveročlanim timovima, a glavni zadatak je kroz timski rad pokazati svoju genijalnost i otkriti tajne zagonetne priče u čijem je središtu White Hat Laboratories te izmišljeni kamp za obuku hakera.

Više informacija o Red Bull Escape Room Svjetskom prvenstvu i rezultatima potražite na www.redbullmindgamers.com/escape. Za sve one koji nisu odigrali Escape Room izazov, ali imaju znatiželjan um, izoštriti ga mogu uz niz interaktivnih sadržaja na Red Bull Mind Gamers platformi www.redbullmindgamers.com

Foto: Tomislav Moze

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views