U Kastvu 150 trkača na 1. EFRI humanitarnoj trail utrci za štićenike udruge CeKaDe

Foto: EFRI

Udruga CeKaDe se bavi socijalnom inkluzijom djece korisnika Socijalne samoposluge. Humanitarna pomoć će se iskoristiti kako bi djeci, korisnicima programa, omogućili vanjskog suradnika/e, stručnu pomoć u njihovom odrastanju.

Studenti Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci organizirali su prvu EFRI humanitarnu trail utrku dugačku pet kilometara u Kastvu na Crekvini na kojoj je sudjelovalo 150 trkača; od profesora i studenata sa skoro svih riječkih fakulteta pa sve do djece vrtićkog uzrasta.

Prikupljena su znatna financijska sredstva za štićenike udruge CeKaDe koja se bavi socijalnom inkluzijom djece korisnika Socijalne samoposluge. Humanitarna pomoć će se iskoristiti kako bi djeci, korisnicima programa, omogućili vanjskog suradnika/e, stručnu pomoć u njihovom odrastanju.

Vrijeme je poslužilo i sukladno tome nisu izostali ni rezultati; u vrlo jakoj muškoj konkurenciji sekunde su dijelile prva tri mjesta: prvo mjesto osvojio je Danijel Ivaničić (18:31), na drugom mjestu se našao David Marot (18:46) dok je treće mjesto na postolju zauzeo docent s Ekonomskog fakulteta u Rijeci, Vinko Zaninović (18.53).

Prva među predstavnicima dama bila je Nika Begić, a slijede Anita Barišić i Amanda Tomac.

Posebni pokloni i priznanje dodijeljeni su Tei Turkalj, studentici s invaliditetom, koja je uspješno odradila stazu.

Najveselija podrška utrci bilo je desetak mališana koji su trčali i šetali šumom te u posebnoj kategoriji „Djeca“ osvojili počasna mjesta i slatke nagrade.

„Iznenadio nas je veliki odaziv i izvrsni rezultati jer se radilo o humanitarno – amaterskoj utrci ali jako mi je drago što naš Fakultet nastavlja niz vrlo uspješnih humanitarnih akcija. Posebno je zadovoljstvo sudjelovati u aktivnostima koje pomažu najmlađim dionicima našeg društva. Hvala još jednom svim građanima koji su nam se pridružili i podržali našu utrku“, izjavio je Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta.

Organizatori utrke su Ekonomski fakultet, Studentski zbor EFRI, Udruga EFRI sport te Grad Kastav.

Zahvaljujući sponzorima za sve sudionike osigurana je po završetku utrke domaća maneštra, salame, sokovi i kuhano vino!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views