U popularnom riječkom baru/kavani održano natjecanje u crtanju na kavi!

Idi na originalni članak

Riječanke i Riječani su veliki ljubitelji kave! Ona je nešto bez čega je jako teško započeti dan. Naravno, svi želimo da ta kava bude što bolja kad pričamo o estetici i okusu…

Oglas

A jedni od onih koji se trude pružiti najbolje od kave su svakako vlasnik i osoblje Three Monkeys kavane/noćnog bara smještenog u centru Rijeke, na adresi Fiumara 5.

Upravo je u Three Monkeysu jučer održano vrlo zanimljivo natjecanje u – crtanju na kavi! Da, i Latte Art je umjetnosti, i to kakva!

U 1. Rijeka Latte Art Monkey Challengeu sudjelovalo je deset natjecatelja iz cijele Hrvatske. Imali su zadatak pokazati svoje umijeće u crtanju na kavi. Nakon što su jedan po jedan dosta kreativno iz mlinca za kavu izvlačili svoje crteže a nakon toga oslikavali ih mlijekom po espressu, četvorica su ušla u polufinale.

Dvojica najboljih bili su Marin Strukar i Sanin Kadić koji su predstavljali QUAHWA Coffee Roastery iz Zagreba. Finalni okršaj bio je vrlo uzbudljiv a naposlijetku je zlato uzeo Kadić koji je savršeno izveo crtež – slona! Odlučili su tako vrijedni suci natjecanja Antonio Švob, Luka Panović i Marco Montebello.

Jedan od čelnih ljudi u organizaciji ovog natjecanja je Dorijan Skoblar, poznati barmen koji s Three Monkeys barom gradi potpuno novu priču za ugostiteljsku scenu u Rijeci. Po svemu sudeći Three Monkeys novo je mjesto u gradu koje okuplja ljude koji vole popiti dobru kavu ili savršeni koktel!

“Ono što nas svakako veseli je velik broj posjetitelja i ljudi iz struke koji su se u velikom broju odazvali popratiti ovo natjecanje”, rekao nam je Skoblar zadovoljan natjecanjem i zanimanjem koje je ono izazvalo.

Sponzori natjecanja bili su Filicori Zecchini, talijanska pržionica kave iz Bologne koja djeluje od davne 1919. godine, Delicato D.O.O kao glavni distributor za Hrvatsku te AB Plan sa svojim Espresso aparatima i mlincima za kavu renomiranih talijanskih proizvođača BFC i FIorenzato.

Three Monkeys najavljuje još puno natjecanja u području kave i koktela, stoga… pratite ih!

Exit mobile version