U Rijeci se otvara pizzeria O`Hara s jedinstvenom ponudom pravih napuljskih pizza!

Idi na originalni članak

Rijeka će dobiti svoj raj za ljubitelje pizze! Naime, u Hrvatskoj jedino pizzerija O’Hara ima sve što je potrebno za pravu napuljsku pizzu, rekao nam je u razgovoru za Riječanin Marin Vanjak, kuhar i suinvestitor u riječku O`Haru

Oglas

„Naša posebna peć na koju smo jako ponosni već je montirana, u lokalu na adresi Riva 12a ukrašavamo interijer i vrlo brzo sve će biti spremno za otvaranje pizzerije O`Hara u Rijeci“, govori nam sa zanosom Marin Vanjak, kuhar i suinvestitor u jedinstveni lanac pizzerija na hrvatskom prostoru koji se iz Zagreba sada proširuje i na riječko područje

„Rijeka nam je jako zanimljiva zbog ovdašnjih krasnih ljudi i podneblja te stoljetne povezanosti s Italijom, a mi nudimo originalni proizvod porijeklom iz Italije – pravu „pizzu napoletanu“ – kakvu ne nudi nitko drugi u Hrvatskoj i koja je zaštićena UNESCO-ova nematerijalna baština. Ljudi s riječkog područja znaju što je dobra pizza, a mi im sada želimo ponuditi ono za što smatramo da je vrh kvalitete što se tiče napuljske pizze“, ističe Marin Vanjak u razgovoru za Riječanin.

Pizzeria O`Hara već neko vrijeme slovi kao jedan od najorginalnijih i najposjećenijih lokala s ovakvom vrstom ponude u Zagrebu, a sada svoje poslovanje širi na Rijeku. Tako će i Rijeka dobiti svoj raj za ljubitelje pizze!

Naime, u Hrvatskoj jedino pizzerija O’Hara ima sve što je potrebno za pravu napuljsku pizzu – od peći i ostale opreme do certificiranih materijala za izradu kao i znanje za pripremu Vera Pizze Napoletane. Također, posebnost pizzerie O’Hara je i ta što se cijela priprema odvija pred vama, možete komunicirati sa picajolima, pitati sve što želite, pa čak i zaviriti iza pulta u potrazi za umijećem starih napolitanskih majstora pizze.

Po čemu je vaša pizza toliko posebna?

„Pored toga što se trudimo da se ljudi u našim lokalima osjećaju kao doma, posebno smo ponosni na našu specijalno konstruiranu peć od tradicionalnih materijala. A u peć idu pizze čiji svi sastojci, sve komponente također stižu ili su napravljeni po recepturi zemlje i grada podrijetla – Napulja. Tradicionalna receptura i način pečenja daju nam ono što želimo, okus i izgled prave napuljske pizze s gourmet sastojcima kao odležanom govedinom, San Marzano rajčicama, talijanskim pršutom i raznim vrstama  mozzarella… “, sa zanosom priča Marin Vanjak koji je ugostiteljstvu posvetio čitav svoj život i o svojim pizzama može pričati satima.

Kako nam govori Vanjak, napuljska pizza prepoznaje se po napuhanoj kori i „leopardovom“ uzorku. Tijesto se priprema od brašna, vode, soli i kvasca, bez dodavanja ulja, šećera, mlijeka i drugih dodataka koji se kod nekih pizzajola znaju naći u popisu sastojaka. Peče se oko minutu na otprilike 500 stupnjeva Celzijevih.

Što još moćete izdvojiti kako specifičnost pizzerije O`Hara – a uskoro ćemo moći govoriti i o lancu pizzerija?

„Točno, uskoro planiramo otvaranje naših restorana u jo nekim hrvatskim gradovima. Smatramo da je naša specifičnost u tome što smo „fanatici kvalitete“. Znači, mi bi teoretski u našem riječkom lokalu s obzirom na kapacitet (cca 100 sjedećih mjesta, op.a.) mogli ponuditi na dnevnoj bazi jako puno pizza, no ograničit ćemo se – zbog pridržavanja potreba izrade po tradicionalnoj recepturi i tradicionalnog načina proizvodnje – na nekih 300 do najviše 350 ispečenih pizza dnevno. Idemo na kvalitetu a ne kvantitetu, i to smatramo jednom od velikih prednosti pizzerije O˙Hara“, ističe Vanjak.

Vanjak dodaje kako su u Hrvatskoj cijene materijala veće nego u Italiji, kao i PDV u ugostiteljstvu. No cijene O’Harinih pizza na jelovniku su ipak u rasponu od 45 do 69 kuna dok najpoznatija pizza Margherita stoji 51 kunu. Usporedbe radi, prosječna cijena Margherite u najboljim napolitanskim pizzerijama je 7-10 eura.

“Cijene nismo lupali napamet, već smo ih promišljeno formirali kako bi pizza vama bila cjenovno prihvatljiva, a nama granično osigurala opstanak na tržištu“, za kraj kaže Vanjak.

A nama ne preostaje ništa drugo do pohrliti u riječku pizzeriju O`Hara odmah po otvaranju kako bi uživali u jedinstvenom gastronomskom doživljaju!

Exit mobile version