U ulici Milutina Barača riječki street umjetnici izrađuju zanimljive grafite, evo o čemu je riječ

U mjesecu obilježavanja Svjetskog dana voda u bivšem poslovnom kompleksu u Ulici Milutina Barača održana je akcija izrade grafita na temu stoljetne utkanosti vode u životne sfere grada te sve razornijem utjecaju klimatskih promjena na ljudsku svakodnevicu, a time i na resurs vode.

Tom je prigodom sedam grafitera riječke street art scene izradilo deset stilski različitih crteža dimenzija 2×1 metar, nadahnutih vodom i klimatskim promjenama, što je ujedno i službena tema ovogodišnjeg Svjetskog dana voda.

Postupak i završni rezultat cjelodnevnog kreativnog procesa fotografski je dokumentairao Marko Gracin. Danas uhvaćeno okom kamere, kao i viđenje Marka Gracina bit će izloženo od 18. do 25. ožujka na riječkom Korzu u sklopu izložbe „Grafitima za vodu“.

Koristeći se komunikacijskim i spoznajnim kanalima ulične i fotografske umjetnosti, današnjom je akcijom kao i skorašnjom izložbom namjera KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. podsjetiti na značaj vode i vodnih resursa za opstanak planete te potrebu za hitnom prilagodbom novim klimatskim okolnostima.

Cjelokupni program manifestacija i kulturno-edukativnih događanja koje KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. planira održati obilježavajući Svjetski dan voda u ovom mjesecu bit će predstavljen naknadno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari