Obrat u borbi Severine za skrbništvo nad sinom: O žalbi neće odlučivati sutkinja koja je bila za potvrdu prve presude

Foto. Pixsell

Sutkinja Lasić je 2015. godine stegovno kažnjena jer je počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti

Predsjednik splitskog suda prihvatio je zahtjev sutkinje splitskog Županijskog suda Lucije Lasić da se izuzme iz predmeta o odlučivanju po žalbi Severine Kojić na presudu zagrebačkog Općinskog suda, koji je skrb o zajedničkom djetetu povjerio ocu Milanu Popoviću te odredio Severini Kojić da mora plaćati i alimentaciju, piše Jutarnji list.

Ovo je u drugom pokušaju usvojen zahtjev sutkinje da više ne odlučuje o tom predmetu. Lasić ga je podnijela nakon što se dvije sutkinje, članice vijeća, nisu složile s njezinim stavom o potvrdi prvostupanjske presude sutkinje zagrebačkog Općinskog suda Tee Golub.

Sutkinja Lasić je i stegovno kažnjena

No, i tada je Lasić bila za potvrđivanje presude, a dvije sutkinje protiv, smatrajući da Županijski sud u Splitu treba provesti raspravu i pozvati na ročište vještake. Sutkinja Lasić se i tom prijedlogu svojih kolegica opirala, a navodno su i vještaci kazali kako ne žele doći i odgovarati na pitanja koje bi im postavilo vijeće, i to zato što ih je Severina vrijeđala.

Dan kasnije, 20. veljače, sutkinja Lasić zatražila je svoje izuzeće jer je i nju Severina vrijeđala. Također, sutkinja Lasić 2015. godine stegovno je kažnjena jer je počinila stegovno djelo neurednog obnašanja sudačke dužnosti.

Net.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari