(FOTO, VIDEO) Hrvatski fitness trener oborio Guinnessov rekord prije zadanog roka: Gura auto više od 85 kilometara

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Automobil smart gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za 9 minuta i 30 sekundi

Zagrepčanin Tomislav Lubenjak jutros oko 7.30 sati je oborio Guinnessov rekord u guranju automobila teškog minimalno 730 kilograma.

U subotu točno u 15 sati Tomislav je krenuo u pothvat života. U samom startu zauzeo izrazito visok tempo te trenutno automobil smart gura brzinom kojom jedan kilometar prelazi za 9 minuta i 30 sekundi. Prvi krug po Vukovarskoj ulici u ukupnoj duljini od 8.2 km, Tomislav je završio za 1 h 19 min i 30 sec, krećući se prosječnom brzinom od 6 km/h.

“Moj prvobitni cilj je bio 100 km. Ako skinem stotku prije, idemo do kraja kako smo i rekli, nema stajanja do 15 sati!”, kazao je Tomislav Lubenjak RTL-ovoj reporterki Donni Diani Prćić u subotu.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Tomislav uzima pauze od tri minute svakih sat vremena te nadoknađuje energiju visokokaloricnim pločicama i šećernim gelom kako bi imao snage izgurati svoj pothvat.

Vozači se mijenjaju svaka četiri sata, a riječ je o Tomislavu bliskim ljudima koji ga podržavaju od kad se upustio u ovaj neuobičajen pothvat. Pomaže mu i 76-godišnja baka Marica koja je vozila Smart sinoć od 23 do 3 sata te će isto učiniti danas od 11 do 15 sati.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Prema Guinnessovim pravilima automobil mora težiti minimalno 730 kilograma bez vozača koji njime upravlja, a sve nadzire ovlaštena sutkinja iz Velike Britanije koja se vozi u pratnji iza Tomislava.

“Uvijek sam ko klinac gledao te Guinnessove knjige rekorda, to me fasciniralo ovi ljudi što su imali te pothvate fizičke, psihičke. Tako da me to uvijek motiviralo i onda sam rekao idem ja probati pomaknuti granice pa nekog klinca motivirati danas sutra da se pokrene”, kaže Tomislav.

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Vježbao je gurajući svoj Twingo, ali i svakodnevnim treninzima u teretani. Njegov tim čine obitelj i prijatelji, a kad se pribroje zaštitari i policija – u dvadesetčetverosatnoj avanturi prati ga tridesetak ljudi.

Trenutačni svjetski rekord u kategoriji je 82,28 km, a drži ga Poljak Przemyslaw Marczewski, dok rekord guranja automobila u paru od 95,07 km nose Makedonci Aleksandar Čekorov i Aleksandar Smilkov tako da će Tomislav “prešišati” i njihovu kategoriju ako uspije u svom naumu.
Vijesti.hr

Povezani VIDEO:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari