(FOTO & VIDEO) RIJEČANI OSVAJAJU EUROPU: Kombinacijom šarma i snalažljivosti do trenutno 4. mjesta od 200 ekipa u pustolovini života!

Trećega dana svoga sedmodnevnog putovanja od Stockholma do Amsterdama – kojeg moraju prijeći „bez kune“ služeći se limenkama Red Bulla kao platežnim sredstvom – mladi Riječani Alen Gačić (21), Zvonimir Matić (21) i Matej Samardžić (21) susreli su se s možda i najvećim fizičkim izazovom „Cold Hawai“ – surfanjem u danskom priobalnom resortu na temperaturi zraka od 2 stupnja celzijusa, i bogzna koliko niskoj temperaturi mora!

No Alen, Zvone i Matej izdržali su i ovaj izazov kao i sve prije! I ne samo to, kombinacijom svoga šarma i snalažljivosti prikupili su mnoge nove bodove pa su na izmaku trećega dana svoje pustolovine života, Red Bullovua izazova “Can You Make It”, zauzeli visoko četvrto mjesto na ljestvici na kojoj je gotovo 200 ekipa (neke su u međuvremenu i odustale).

Kako možete vidjeti i na njihovoj stranici natjecanja ali i na društvenim mrežama OVDJE (ne zaboravite im lajkati objave, to im donosi dodatne bodove!), riječki The Tryharders su dosad prešli 977 kilometara, iz Švedske su stigli u Dansku, pritom su prošli četiri kontrolne točke i razmijenili 50 limenki energetskog pića za usluge putovanja, smještaja i hrane. Na kontrolnim točkama prikupili su ukupno 96 limenki energetskog pića.

Gdjegod se pojave, što možete vidjeti i na priloženim videima, Riječani plijene pažnju svojom komunikativnošću i mladenačkim šarmom što im donosi benefite u vidu brzog i lakog osvajanja novih prijatelja koji im pomažu na putu.

Treba im čestitati na načinu na koji promoviraju otvorenu, komunikativnu i europsku Rijeku i Hrvatsku. Neki možda misle da je ovo samo mladenačka igra i vickasto mladenačko natjecanje mladih Europljana, no iza svega, procjenjujemo, krije se puno više – prilika da mladi Europljani bolje upoznaju jedni druge i sruše možebitne predrasude o svojim vršnjacima i građanima drugih zemalja.

A mladi Riječani pravi su protagonisti otvorene i srdačne Europe! Jer, cilj je bitan, ali važnije je putovanje…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari