(FOTOGALERIJA) GDJE JE NESTAO RIGOJANČI? Pronašli smo ga u restoranu i slastičarni u centru Rijeke

Uz rigojanči napravljen po izvornoj recepturi poznati riječki restoran nudi i novi, obnovljeni izgled

Gastronomija svakoga dana poprima nove oblike i penje se u više sfere koje mogu zadovoljiti čula i onih najizbirljivijih. Međutim, još uvijek većinu čine oni koji su ljubitelji izvorne domaće hrane pripremljene na dobro poznate načine koji nas mirisima, okusima i izgledom vraćaju u djetinjstvo.

Volimo što je Rijeka grad različitosti pa tako i ove gastronomske: s jedne strane možemo uživati u michelinskim i extravagantnim kreacijama hrane neobičnih tekstura i sljubljivanja, a s druge strane nude nam se restorani s autohtonim, domaćinskim tanjurima kojima nitko pa ni naše bake, ne bi mogle naći zamjerku. Prijepodnevna šetnja oko riječke tržnice oko koje ima najraznovrsnijih restorančića može nas inspirirati na opušteno druženje, dobar obrok i slatki zalogaj. I, to onaj „od doma“!

S obzirom da se u zadnje vrijeme digla velika prašina oko izvorno riječkog kolača rigojanči i nestašice istoga, u restaurantu „Gardens“ pronašli smo slastičarku, gospođu Višnju koja ga na ovom području radi najduže, još od zlatnog doba „Conta“.

Restaurant „Gardens“ inače znan po neutralnom interijeru i klasičnoj ponudi ugodno je iznenađenje u obnovljenom izdanju koje zasigurno još uvijek ima domaćinsku notu, ali u nešto suvremenijem i urbanijem stilu što dokazuju i replike fotografija jednog od najpriznatijih fotografa svih vremena: Irving Penna.

Zahvaljujući društvenoj mreži, Instagramu, trenutno najjači medij (a i umjetnost) je upravo fotografija pa su upravo fotografije pravi pogodak ovog novog interijera. Da je restaurant ipak zadržao dobropoznati štih, dokazuje i izbor fotografija koje su iz kolekcije pod imenom „Mali obrti“. Pa, u ovom, evo, malom obrtu, smo osim sjajnih fotografija, kao i uvijek jeli dobro poznata bakina jela i odličan grill, a za kraj smo kušali rigojanči i dobili točne sastojke istoga, onako kako se to radilo u „Contu“, a još uvijek se kao desert može naći u restaurantu „Gardens“ u centru Rijeke:

Za 25 komada RIGOJANČIJA

1 tamna rolada (čokoladna)
2,8 kg pravog šlaga
200 g čokolade
50 g badema.
Malo ruma

Foto: Josip Čekada

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari