‘Ove godine smo preplavljeni zaraženim psima’: uznemirujuća snimka veterinara potvrdila najgori scenarij

‘Morate shvatiti da sredstva koja UBIJAJU krpelje znače da se krpelj prvo mora nasisati da bi ga sredstvo ubilo. Tako da ne možete očekivati da nećete vidjeti krpelja na psu ako ste dali sredstvo koje ubija’

U Hrvatskoj posljednjih tjedana raste broj pasa koji su oboljeli od piroplazmoze, bolesti koju prenose krpelji unošenjem parazita u organizam psa preko ugriza. Piroplazmoza je opasna bolest i za kućnog ljubimca može biti smrtonosna posebno ako se na vrijeme ne reagira, a može se preventivno djelovati na način da se psi zaštite ampulama i dobro pregledaju nakon svake šetnje.

U duhu sve više takvih slučajeva, vukovarska veterinarska ambulanta Anubis Klub uznemirujućom snimkom upozorila je na njihovu sve jaču otpornost. Na snimci se vidi najezda krpelja u dlaci psa koji nije bio ni na koji način zaštićen. Štoviše, kako je ambulanta na njihovoj Facebook stranici istaknula, bilo je još barem toliko na istom psu.

“Ove godine su poludjeli. Ove godine smo preplavljeni zaraženim psima. Pregledavanje NIJE dovoljno. Zaštitite svoje ljubimce. Odmah. KVALITETNOM zaštitom”, stoji u njihovoj objavi. Na upit odgovornih vlasnika što koristiti osim kombinacije ampula i tableta (nakon kojih svejedno nalaze krpelje na svojim psima), ambulanta je pojasnila:

https://www.facebook.com/Anubis.Klub/videos/1577696772343309/

“Morate shvatiti da sredstva koja UBIJAJU krpelje znače da se krpelj prvo mora nasisati da bi ga sredstvo ubilo. Tako da ne možete očekivati da nećete vidjeti krpelja na psu ako ste dali sredstvo koje ubija. Mi ljudima to svaki dan objašnjavamo u ambulanti… Ako ste dali sredstvo koje ih tjera, ond je to sredstvo NA psu i skida se kupanjem. Da biste pravilno koristili zaštitu, potrebno je pročitati kako ona radi”, upozorili su.

Stoga dragi vlasnici, pazite na svoje ljubimce!
Vijesti.hr
Foto: Facebook / Marko Mrkonjic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari