(FOTOGALERIJA) Pogledajte spektakularne fotografije riječke Ekspedicije.net iz Laosa i Tajlanda!

Prije dva tjedna pisali smo OVDJE o početku nevjerojatne pustolovine riječko-rapske tročlane ekipe pustolova i zaljubljenika u sportsko penjanje Ekspedicija.net koja je odlučila proputovati „pola svijeta“ do svog krajnjeg odredišta – „Kraja svijeta“!

Kristina Ribarić, Vitomir Maričić i Vladimir Šoić nakon boravka u Laosu trenutno su u Bangkoku, o čemu oduševljeno pišu na svojoj facebook stranici Ekspedicija,net. Prenosimo njihove dojmove i izvješća iz Laosa i Tajlanda, uz pregršt krasnih fotografija.

Eh, da nam se odvažiti i krenuti njihovim stopama… OK, osim onog dijela slobodnog veranja po stijenama!!!

LAOS

„Šta je novog u Laosu? Novo penjalište svjetske klase, koje ima kamp sa strogim pravilima, Nemci vode pos’o, nema zajebancije. Cijene su nove, nekad najjeftinija zemlja JI Azije sad je možda i najskuplja. Ljudi su naučili strane jezike. Ne, šalim se, i dalje nemaju pojma niti interesa. Glavno da smo mi uboli novu penjačku oazu, 15 km od Thakheka, u džungli centralnog dijela države.

Smjerova je more, a stijena, pa ne znam kako to opisati, razvedena je kao neki alienski svemirski brod. Ima od ćelavih pločetina do 3D stropova, tunela, siga, gljiva, svih mogućih boja i veličina. Sportski i dugi. Lakši i teži. Nema doduše najtežeg ranga baš, ima samo ovih smrtničkih ocjena. Ali Frenki, svejedno bi se nauživao, ne brini. Kako ćemo se snaći s lokalnim pljuskovima, komarcima, kravljim govnima, ultra vlagom i vrućinom, zmijama, otrovnim crvima i ludim kukcima i koliko ćemo magnezija i brufena potrošiti, saznat ćemo ovih dana u dolini iza nas. Ali računam lakše nego s cijenama:)
(Ekspedicija.net)

TAJLAND

„Tajlandija nas dočekala kišno, ali naši Teja i Igor super vedro. Napravili smo im desant na kauče, podove, jastuke i wc. Pa ti imaj stan u Bangkoku. Inače, skočili su u Tajland pred godinu dana u namjeri da odrade sezonu na moru, što nije prošlo kako su zamislili, ali odlučivši ipak ostati otvorili su si nove prilike i vidike. Sad rade u školi i kako sami kažu, imaju bolje uvjete nego u Hr. Govori u prilog da gdje ima volje ima i načina, a putovanje nije nužno samo razgledavanje, već može dosta skrenuti život. Kako zemlje JI Azije stvaraju neku vrstu unije, kojoj će engleski jezik biti službeni, poduke iz engleskog su tražena stvar. Eto, da svi ti filmovi ne prođu uzalud, ako vam je dosadno doma i nemate posla, krenite na put.
(Ekspedicija.net)

Fotografije: Ekspedicija.net

 

net2 net1 laos6 laos5 laos4 laos3 laos2 laos1
„Kraj svijeta“

Projekt pod nazivom Kraj svijeta (End of the world) započeo je 23. rujna i u prvoj fazi obuhvatit će zemlje Bliskog istoka i jugoistočne Azije, te se nastaviti preko Australije i Novog Zelanda. Konačna destinacija samog projekta je Chatham island, mali otok u Pacifiku koji predstavlja dijametralno suprotnu točku u odnosu na polazište, Rijeku!

Budući da sama destinacija ne predstavlja cilj, već je cilj putovanje samo po sebi, ono će biti ispunjeno raznim sportskim i kulturnim aktivnostima koje za svrhu imaju upoznavanje lokalnih kulturnih i prirodnih specifičnosti kroz interakciju i sport.

Čitav projekt bit će isprecijecan nizom manjih projekata koji će uključivati niz sportova poput slobodnog penjanja, planinarenja, highlinea, biciklizma, kajakarenja kao načina upoznavanja kulturnog i prirodnog prostora zemalja koje se nađu na putu.

Projekt će trajati 10 do 15 mjeseci, bit će popraćen fotografijama i video zapisima i moći će se pratiti na Facebook stranici Ekspedicija.net.

Članovi Ekspedicije iza sebe imaju niz putovanja i projekata od Afrike, Azije, Australije do Južne i Sjeverne Amerike. (Vladimir Šoić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari