(FOTO&VIDEO) KAKO DO KNJIGE? Ingrid Divković u Filodrammatici predstavila svoju „Knjigu za divlju ženu“

Riječko predstavljanje knjige spisateljice i danas najpoznatije po eseju „Postoji jedan ŠTA DA grad“ proteklo je u ugodnom ozračju prožetom snažnim emocijama

Riječka spisateljica, blogerica i esejistica Ingrid Divković u Filodrammatici je pred brojnom publikom u do kraja ispunjenom prostoru popularnog caffea predstavila svoju novu, drugu knjigu „Knjiga za divlju ženu“.

promocija ingrid

Riječ je o, prema njezinim vlastitim riječima, zbirci „kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. “Knjiga za divlju ženu ” je knjiga utjehe i knjiga ljubavi.“

Pri predstavljanju knjige „asistirale“ su joj Maja Škufca, riječka pjevačica i voditeljica, i posebna gošća Alis Pečarić Marić, strastvena čitateljica, autorica popularnog bloga “Čitaj knjigu” koji na poseban način njeguje ljubav prema knjigama i čitanju.

IMG_1800

Ingrid Divković odmah je na početku predstavljanja „Knjige za divlju ženu“ objasnila kako je do nedavne zagrebačke promocije iste knjige, a prije nego riječke, došlo zato „jer su se stvari jednostavno tako posložile“, priznavši kako joj se „puno više dopada ova opuštena atmosfera u njezinoj Rijeci“, izazvavši time veliki pljesak okupljenih.

Spisateljica koja posljednjih mjeseci živi na relaciji Tenerife-Hrvatska je pojasnila kako ju je na pisanje jedne ovakve knjige inspirirala jedna druga knjiga, njoj omiljena “Žene koje trče s vukovima” autorice Clarisse Pinkoli Estes.

IMG_1808

„Moja knjiga nije ni izbliza tako obimna kao „Žene koje trče s vukovima”, ali moram priznati da me upravo ta knjiga izuzetno dirnula i dala mi inspiraciju da napišem jednu ovakvu zbirku kratkih zapisa o “divljoj ženi”“, prokomentirala je Ingrid Divković uz preporuku prisutnima da, ako mogu, svakako pročitaju knjigu „Žene koje trče s vukovima”.

IMG_1802

Posebna gošća Alis Pečarić Marić govorila je o svom prijateljstvu s Ingrid koje datira unatrag nekoliko godina, uz opasku kako godine starosti pri tome ne znače – ništa.

„Mnogi su me pitali, jer sam ja žena u srednjim godinama a Ingrid je tek zakoračila u četvrto desetljeće života, kako to naše prijateljstvo funkcionira. No godine u ovim slučajevima ne igraju nikakvu ulogu – srodne duše pronađu put jedna do druge bez obzira na sve“, rekla je Alis Pečarić Marić uz informaciju kako je Ingrid dala ideju da njezinu prvu knjigu „J..e li vas ego“ prevede na engleski, što će se uskoro i dogoditi pa će se čitatelji i na inozemnim tržištima moći upoznati s Ingridinim štorijama o sveprisutnom utjecaju ega na – više ili manje – sve nas.

IMG_1815

Promocija je nastavljena u ležernom i opuštenom tonu, a nakon nekoliko pitanja iz publike prisutni su mogli kupiti „Knjigu za divlju ženu“ po promotivnoj cijeni, a mogli su u izloženu „kasicu“ dodati i prilog za kupnju suncobrana za četveronožne štićenike Azila za pse riječkog Društva za zaštitu životinja. Knjiga se također može naručiti internetskim servisom Abrakadabra, dok za neko vrijeme ne krene u redovnu prodaju putem kioska Tiska i na druge načine.

IMG_1810

O čemu je riječ

Ingrid Divković u „Knjizi za divlju ženu“ progovara o statusu nježnijeg spola u društvu, što je oduvijek zahvalna ali i dan-danas pomalo škakljiva tema. Još uvijek, a pogotovo iz jednog kuta gledanja, živimo u muškom svijetu u kojem su žene često diskriminirane, i u poslovnom i u društvenom smislu. U 21. smo stoljeću i mnoge su se stvari izmijenile unatrag, recimo, stotinjak godina, ali od svake se žene danas očekuje da uz uspješnu karijeru bude i uzorna majka, domaćica, ali i dobra ljubavnica svome suprugu .

IMG_1818

Može li to današnja žena ispuniti? U knjizi Ingrid opisuje žene koje se s jednakom strašću bore i za ljubav. Izgubljene u kreditima, majčinstvu, karijeri, za sebe imaju najmanje vremena. No Ingrid želi predstaviti jednu „novu ženu“ – veselu, strastvenu i neobuzdanu – divljakušu, ženu današnjice!

„Postoji jedan ŠTA DA grad“

Popularnu spisateljicu, kolumnisticu, blogericu i esejisticu šira riječka publika pamti po iznimno popularnom eseju „Postoji jedan ŠTADA grad“ koji je po objavljivanju na web portalu Riječanin odnosno na Facebook stranicama portala Riječanin „ubrao“ na tisuće lajkova, komentara i reakcija ushićenih čitatelja.

Ingrid Divković otada uspješno razvija i svoju spisateljsku karijeru obilježenu i književnim prvijencem „J..e li vas ego“.

IMG_1834

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari