SAMO FINI ZALOGAJI!

Gastro otkriće u Rešetarima! Restoran Bare’s Eat&Meet odmah po otvaranju postao lijepa gastro priča Kastva i Rijeke

‘Beefsteak s pljukancima u krem umaku od tartufa s pršutom i gljivama’ te ‘lungić na pireu od batata’ su ono što su gosti najviše prepoznali

Autor fotografija: Dino Bešić

Prije desetak dana na razmeđi gradova Kastva i Rijeke, u Rešetarima (koji su dio Grada Kastva!), otvoren je restoran Bare’s Eat&Meet.

Potpuno nov, a opet ne i tako nepoznato odredište!

Naime, na adresi Gorice 2 Kastav prije više godina također je postojao poznati ugostiteljski objekt jednostavnog naziva Bare, po imenu njergova vlasnika. Kada je lokalna legenda Bare odlučio da je vrijeme za ugostiteljsku mirovinu, nakon nekog vremena pauziranja ugostiteljstvom se poželio baviti njegov sin Kristijan. I uspio!

Foto: Dino Bešić

Lokal je nazvao Bare’s Eat&Meet čime je naziv moderniziran odnosno osuvremenjen, no također njeguje poveznicu s prošlošću i naglašava kako je riječ o dugogodišnjem obiteljskom poslu koji je prešao s oca na sina. U pomalo dvosmislenom nazivu restorana dio naziva Bare’s tako označava pripadnost i značio bi otprilike “Baretov”.

Eksterijer i interijer ovog poznatog lokala sada su u potpunosti obnovljeni, a pažnju najviše privlači prostrana terasa restorana na kojoj će se u ove lijepe proljetne i ljetne dane zasigurno tražiti stol više!

Foto: Dino Bešić

U decentno i moderno uređenoj unutrašnjosti lokala pažnju još s ulaznih vrata privlači centralno postavljena krušna peć, a postava stolova restorana omogućava gostima da vizualno ali i svojim posebnim željama sudjeluju u pripremi svoje pizze koja će im ubrzo stići na tanjuru.

Iako su tek na početku rada i tek upotpunjuju svoju raznovrsnu ponudu jela i pića, iz Bare’s Eat&Meet restorana s ponosom ističu suradnju s OPG Vivoda iz Motovuna koji posebno za njih puni vina – teran i malvaziju – ali i maslinovo ulje.

Foto: Dino Bešić

Iz, recimo to tako uobičajene ponude, ističu brojne i raznovrsne pizze koje se izdvajaju svojim neobičnim imenima, ali i već rečenom mogućnošću da ih gosti restorana “sukreiraju” prema vlastitim željama. Tu je i domaći kruščić iz krušne peći.

“Ono što su gosti najviše prepoznali iz našeg menija su beefsteak s pljukancima u krem umaku od tartufa s pršutom i gljivama te lungić na pireu od batata”, ističe vlasnik restorana Kristijan koji iz bogate ponude finih jela izdvaja i domaće njoke i pašte na razne načine (i zapečene varijante!) dok su specijalitet kuće tagliatelle s kozicama i cherry rajčicama te zapečeni ravioli s pršutom i gljivama.

Zvuči fantastično, a vjerujte isto tako je i fino! Nismo probali baš sva jela, ali ono što smo probali – mmmmmm……!

POVODOM OTVORENJA restoran Bare’s Eat&Meet nagrađuje jednu čitateljicu ili jednog čitatelja Riportala sa dvije pizze po izboru!

Sve što trebate učiniti je na facebook profilu Riportala lajkati i podijeliti/šerati ovu objavu te u komentarima te objave na facebooku Riportala označiti/tagirati prijatelje s kojima bi rado podijelili užitak kušanja Bare’s Eat&Meet pizze!

Ime sretnika ili sretnice objavit ćemo ovdje i u komentaru ove facebook objave u petak 15. travnja. Sretno!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari