NEZABORAVNO GASTRO ISKUSTVO

Gastro-senzacija u centru Rijeke: Dočekali smo novu sezonsku ponudu u Spaghu!

Rijeka, poznata po raznovrsnoj gastro ponudi u ugostiteljeskim objektima, uvijek iznova oduševljava posjetitelje novim okusima i kombinacijama

Jedan od takvih dragulja je restoran Spagho, čiji se meni konstantno mijenja kako bi se reflektirala sezonska svježina i kreativnost kuhara.

Ova ukusna i zanimljiva ponuda je dostupna u restoranu od petka, 21. lipnja a mi smo ju imali priliku isprobati među prvima!

U Spaghu smo odlučili istražiti njihovu novu sezonsku ponudu. Naša gastronomska avantura započela je s krem juhom od mrkve, đumbira i naranče. Ova neobična kombinacija nudi balansirani spoj slatkastih tonova mrkve i naranče s osvježavajućom oštrinom đumbira, stvarajući pravu eksploziju okusa u kojoj je idealno uživati za toplih ljetnih večeri.

Nakon juhe, probali smo klasično talijansko jelo – vitello tonnato. Vitello tonnato je klasično jelo talijanske regije Piemonte koje se sastoji od tanko narezane teletine prelivene kremastim umakom od tune, kapara i majoneze. Ovo jelo je poznato po sofisticiranom spoju mesa i umaka s naglašenim mediteranskim okusima.

Jedno od iznenađenja ručka bio je bulguroto s povrćem, pratnja ukusnoj sous vide svinjetini.

Bulgur, tradicionalno jelo blisko Bliskom Istoku, pruža bogatstvo vlakana i nutrijenata, savršeno se kombinirajući s mesnim okusima i svježim povrćem koje je obogatilo ovaj tanjur.

Bulgurotto je jelo inspirirano talijanskim rizottom, ali umjesto riže koristi se bulgur koji je prethodno skuhan i zatim pirjan s raznim sastojcima poput povrća, mesa ili začina. A sous vide svinjski file je jelo pripremljeno tehnikom sous vide gdje se svinjski file polako kuha u vakuumskom pakiranju u kontroliranoj temperaturi vode. Ova metoda osigurava da meso zadrži svoju sočnost i mekoću dok se istovremeno postiže savršeno ravnomjerna termička obrada.

Rižoto s povrćem i pohana grdobina predstavili su nam savršen spoj Italije i lokalne ribarske tradicije. Kremasta riža obogaćena sezonskim povrćem i hrskavom grdobinom pružila je jedinstvenu i senzacionalnu kombinaciju okusa.

Za desert smo izabrali novi dodatak ponudi – ledeni vjetar u čaši. Ovaj osvježavajući desert, s notama vanilije i voća, savršeno je zaokružio naše gastronomsko putovanje kroz Spagho. Kombinacija kreme i svježeg voća kreirala je nezaboravan završetak ručka.

A zbog velike potražnje gostiju, osim novih jela u sezonskoj ponudi ostaje i preukusna hobotnica in forno s povrćem i krumpirom i domaći njoki punjeni sirom u umaku od bifteka, zelenog papra i konjaka koje smo također imali priliku isprobati u prilikom posjeta Spaghu!

Spagho nas je oduševio ne samo svojom raznovrsnom ponudom već i sposobnošću da tradicionalne i lokalne okuse kombinira na način koji pruža jedinstveno gastronomsko iskustvo. Svaki tanjur je bio pažljivo pripremljen s najsvježijim sastojcima, a osim što su jela vrlo ukusna, divno je bilo i servirano!

Bez sumnje, Spagho ostaje nezaobilazna destinacija za ljubitelje fine hrane koji traže autentično gastronomsko iskustvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari