![spagho naslovna](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/06/spagho-naslovna-1052x696.jpg)
Rijeka, poznata po raznovrsnoj gastro ponudi u ugostiteljeskim objektima, uvijek iznova oduševljava posjetitelje novim okusima i kombinacijama
Jedan od takvih dragulja je restoran Spagho, čiji se meni konstantno mijenja kako bi se reflektirala sezonska svježina i kreativnost kuhara.
Ova ukusna i zanimljiva ponuda je dostupna u restoranu od petka, 21. lipnja a mi smo ju imali priliku isprobati među prvima!
U Spaghu smo odlučili istražiti njihovu novu sezonsku ponudu. Naša gastronomska avantura započela je s krem juhom od mrkve, đumbira i naranče. Ova neobična kombinacija nudi balansirani spoj slatkastih tonova mrkve i naranče s osvježavajućom oštrinom đumbira, stvarajući pravu eksploziju okusa u kojoj je idealno uživati za toplih ljetnih večeri.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/06/Spagho-103.jpg)
Nakon juhe, probali smo klasično talijansko jelo – vitello tonnato. Vitello tonnato je klasično jelo talijanske regije Piemonte koje se sastoji od tanko narezane teletine prelivene kremastim umakom od tune, kapara i majoneze. Ovo jelo je poznato po sofisticiranom spoju mesa i umaka s naglašenim mediteranskim okusima.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/06/Spagho-113.jpg)
Jedno od iznenađenja ručka bio je bulguroto s povrćem, pratnja ukusnoj sous vide svinjetini.
Bulgur, tradicionalno jelo blisko Bliskom Istoku, pruža bogatstvo vlakana i nutrijenata, savršeno se kombinirajući s mesnim okusima i svježim povrćem koje je obogatilo ovaj tanjur.
Bulgurotto je jelo inspirirano talijanskim rizottom, ali umjesto riže koristi se bulgur koji je prethodno skuhan i zatim pirjan s raznim sastojcima poput povrća, mesa ili začina. A sous vide svinjski file je jelo pripremljeno tehnikom sous vide gdje se svinjski file polako kuha u vakuumskom pakiranju u kontroliranoj temperaturi vode. Ova metoda osigurava da meso zadrži svoju sočnost i mekoću dok se istovremeno postiže savršeno ravnomjerna termička obrada.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/06/Spagho-102.jpg)
Rižoto s povrćem i pohana grdobina predstavili su nam savršen spoj Italije i lokalne ribarske tradicije. Kremasta riža obogaćena sezonskim povrćem i hrskavom grdobinom pružila je jedinstvenu i senzacionalnu kombinaciju okusa.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/06/Spagho-111.jpg)
Za desert smo izabrali novi dodatak ponudi – ledeni vjetar u čaši. Ovaj osvježavajući desert, s notama vanilije i voća, savršeno je zaokružio naše gastronomsko putovanje kroz Spagho. Kombinacija kreme i svježeg voća kreirala je nezaboravan završetak ručka.
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/06/Spagho-119.jpg)
A zbog velike potražnje gostiju, osim novih jela u sezonskoj ponudi ostaje i preukusna hobotnica in forno s povrćem i krumpirom i domaći njoki punjeni sirom u umaku od bifteka, zelenog papra i konjaka koje smo također imali priliku isprobati u prilikom posjeta Spaghu!
![](https://d3khoh4ekfpdcq.cloudfront.net/wp-content/uploads/2024/05/Restoran-Spagho-2024-9.jpg)
Spagho nas je oduševio ne samo svojom raznovrsnom ponudom već i sposobnošću da tradicionalne i lokalne okuse kombinira na način koji pruža jedinstveno gastronomsko iskustvo. Svaki tanjur je bio pažljivo pripremljen s najsvježijim sastojcima, a osim što su jela vrlo ukusna, divno je bilo i servirano!
Bez sumnje, Spagho ostaje nezaobilazna destinacija za ljubitelje fine hrane koji traže autentično gastronomsko iskustvo.