OD PETKA U RESTORANU ANTACK

GASTRO TEST Senzacija u srcu Rijeke! Okusi Italije u Antacku: Špageti iz koluta grana padano s tartufima, pancetom, kozicama…

Imali smo priliku medu prvima isprobati zanimljiv kulinarski koncept poznatog riječkog restorana Antack

Restoran koji svoje vjerne goste neprestano iznenađuje zanimljivim, finim i kreativnim jelima i ovoga puta je oduševio novitetom u ponudi.

Prvi su Rijeci uveli zanimljiv kulinarski show – ispred vas se rade ukusni talijanski špageti u termički obrađenom kolutu Grann Padano sira starom 24 mjeseca.

Donijeli su nam okuse Italije direktno u centar Rijeke!

Kolut sira od 44 kilograma

Postupak izgleda ovako: kolut Grana Padano sira od 44 kilograma – koji je pred neki dan stigao iz Italije -se polako zagrijava da se počne ‘znojiti’.

Nakon toga kuhar polako počinje ‘guliti’ otopljeni sir a zatim u kolut ubacuje špagete. Sve se zajedno još nekoliko minuta miješa kako bi se svi okusi stopili i sjedinili.

Špageti koji se pripremaju ispred vas su obogaćeni posebnim okusom i kremastom teksturom, s posebnim okusima koje odaberete.

U ponudi imaju trenutno pet vrsti špageta:

  1. Grana padano
  2. S tartufima
  3. Della nonno sa pancetom
  4. S kozicama
  5. S rajčicama

Ljubitelji talijanske pašte će se oduševiti ovom ponudom i pronaći okuse u kojem će uživati!

Naša iskustva

Mi smo imali priliku probati tri vrste špageta:

Grana Padano špagete će voljeti ljubitelji sireva jer u ovom jelu famoznog okusa sira ne nedostaje! Za dodatnu teksturu, špageti se poliju maslinovim uljem.

Druga na redu je bila Pašta s tartufima! Toliko okusa i mirisa a na vrhu naribani tartufi. Savršenstvo za ljubitelje ove delicije! Ukusna tartufata u kombinaciji s Grana Padanom i nariban crni tartuf – apsolutno savršenstvo!

A kao ‘šećer’ na kraju, isprobali smo Paštu della nono s pancetom. Ona je nešto više suha, ali panceta savršeno prevladava – i mirisom i okusom. Malo papra i domaćeg maslinovog ulja i pred nama izvrsno jelo!

Od petka 1. ožujka su jela uvrštena u ponudu!

Mi preporučujemo da isprobate ova jedinstvena jela, jer ovo nije samo izvrsno gastro iskustvo već puno više od toga. Rezervacije primaju na broj telefona 051 214 633.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari