Foodiji su zauzeti dijeljenjem tog ukusnog jela koje se sprema prženjem tijesta u suhoj tavi
VIDEO DANA
Otkako traje karantena, a kafići i restorani su privremeno zatvoreni, ljudi su se okrenuli Instagramu kako bi pokazali svoje kulinarsko umijeće, piše Daily Mail.
Foodiji su zauzeti dijeljenjem tog ukusnog jela koje se sprema prženjem tijesta u suhoj tavi prije nego što na njega dodate umak od rajčice, bosiljak, mozzarellu itd. Sve to pečete na laganoj vatri nekoliko minuta dok se sir ne otopi.
https://www.instagram.com/p/B_1iGnkpr2c/?utm_source=ig_web_copy_link
Recept za pizzu u tavi iz škole kuhanja Waitrose:
Za tri pizze od 30 cm. Vrijeme priprave: 20 minuta, a termičke obrade: 15 minuta.
Za tijesto:
- 7 g suhog aktivnog kvasca
- ½ velike žlice šećera
- 2 žlice maslinova ulja
- 500 g oštrog brašna
- ½ velike žlice fine morske soli
Za pizzu:
- 500 ml pasirane rajčice ili pelata
- ½ x 250 g pakirane ribane mozzarelle
- Pakovanje od 150 g kuglica mozzarelle, prepoloviti ih
- ¼ x 25 g pakiranja bosiljka, samo lišće
- ½ žlice maslinova ulja
https://www.instagram.com/p/B_0IIp7pr_s/?utm_source=ig_web_copy_link
Priprema:
Kako biste napravili tijesto, pomiješajte kvasac, šećer i maslinovo ulje s 325 ml tople vode i ostavite neka odstoji dvije do tri minute dok se kvasac potpuno ne otopi. Pomiješajte brašno i sol u zdjeli srednje veličine i napravite udubinu u sredini. Ulijte smjesu kvasca u udubinu te miješajte da se smjesa sjedini.
Tijesto mijesite osam do deset minuta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko elastično tijesto. Stavite ga u veliku zdjelu posutu brašnom, prekrijte vlažnim krpom i ostavite na toplom mjestu 45 do 60 minuta dok se tijesto ne udvostruči.
Zagrijte pećnicu na 250 ℃ te u nju na srednju policu stavite podlogu za pečenje pizze. Neprianjajuću tavu stavite na kuhalo na jaku vatru da se zagrije.
https://www.instagram.com/p/B8CslRmAd7F/?utm_source=ig_web_copy_link
Tijesto podijelite na tri dijela koje ćete oblikovati u kuglice. Svaku kuglicu posebno razvaljajte u tanki okrugli oblik te stavite u vruću tavu, potom na nju stavite pasiranu rajčicu ili pelat, pospite naribanom mocarelom, prepolovljenim kuglicama mocarele i listovima bosiljka, a zatim premažite uljem.
Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta dok kora ne postane zlatna i hrskava, a preljevi se ne otope. Preostali bosiljak narežite i poslužite kad je pizza gotova.
Dodatni savjet:
Ovaj recept koristite kao osnovu za kreiranje vlastite pizze na koju možete dodati: masline, inćune, kapare, artičoke, gljive, kuhanu šunku, gorgonzolu, ricottu ili bilo koji od vaših omiljenih preljeva.
Net.hr