SLASNO I FINO

Novi hit: Pizza ispečena u tavi?! Ekipa je luda za ovime, a skroz je jednostavno, evo recepta

Foto: Pixabay

Foodiji su zauzeti dijeljenjem tog ukusnog jela koje se sprema prženjem tijesta u suhoj tavi

VIDEO DANA

Otkako traje karantena, a kafići i restorani su privremeno zatvoreni, ljudi su se okrenuli Instagramu kako bi pokazali svoje kulinarsko umijeće, piše Daily Mail.

Foodiji su zauzeti dijeljenjem tog ukusnog jela koje se sprema prženjem tijesta u suhoj tavi prije nego što na njega dodate umak od rajčice, bosiljak, mozzarellu itd. Sve to pečete na laganoj vatri nekoliko minuta dok se sir ne otopi.

https://www.instagram.com/p/B_1iGnkpr2c/?utm_source=ig_web_copy_link

Recept za pizzu u tavi iz škole kuhanja Waitrose:

Za tri pizze od 30 cm. Vrijeme priprave: 20 minuta, a termičke obrade: 15 minuta.

Za tijesto:

  • 7 g suhog aktivnog kvasca
  • ½ velike žlice šećera
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 500 g oštrog brašna
  • ½ velike žlice fine morske soli

Za pizzu:

  • 500 ml pasirane rajčice ili pelata
  • ½ x 250 g pakirane ribane mozzarelle
  • Pakovanje od 150 g kuglica mozzarelle, prepoloviti ih
  • ¼ x 25 g pakiranja bosiljka, samo lišće
  • ½ žlice maslinova ulja

https://www.instagram.com/p/B_0IIp7pr_s/?utm_source=ig_web_copy_link

Priprema:

Kako biste napravili tijesto, pomiješajte kvasac, šećer i maslinovo ulje s 325 ml tople vode i ostavite neka odstoji dvije do tri minute dok se kvasac potpuno ne otopi. Pomiješajte brašno i sol u zdjeli srednje veličine i napravite udubinu u sredini. Ulijte smjesu kvasca u udubinu te miješajte da se smjesa sjedini.

Tijesto mijesite osam do deset minuta na lagano pobrašnjenoj radnoj površini dok ne dobijete glatko elastično tijesto. Stavite ga u veliku zdjelu posutu brašnom, prekrijte vlažnim krpom i ostavite na toplom mjestu 45 do 60 minuta dok se tijesto ne udvostruči.

Zagrijte pećnicu na 250 ℃ te u nju na srednju policu stavite podlogu za pečenje pizze. Neprianjajuću tavu stavite na kuhalo na jaku vatru da se zagrije.

https://www.instagram.com/p/B8CslRmAd7F/?utm_source=ig_web_copy_link

Tijesto podijelite na tri dijela koje ćete oblikovati u kuglice. Svaku kuglicu posebno razvaljajte u tanki okrugli oblik te stavite u vruću tavu, potom na nju stavite pasiranu rajčicu ili pelat, pospite naribanom mocarelom, prepolovljenim kuglicama mocarele i listovima bosiljka, a zatim premažite uljem.

Stavite u pećnicu i pecite 12-15 minuta dok kora ne postane zlatna i hrskava, a preljevi se ne otope. Preostali bosiljak narežite i poslužite kad je pizza gotova.

Dodatni savjet:

Ovaj recept koristite kao osnovu za kreiranje vlastite pizze na koju možete dodati: masline, inćune, kapare, artičoke, gljive, kuhanu šunku, gorgonzolu, ricottu ili bilo koji od vaših omiljenih preljeva.

Net.hr

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari